Diari Més

Patrimoni

Una associació conservacionista denuncia el mal estat d'una Masia històrica de Constantí

Hispania Nostra ha inclòs Mas Barber a la seva Llista Vermella del Patrimoni, amb la qual denuncia l’abandonament d’alguns elements del Patrimoni Cultural de l’Estat

Imatge de l'interior de Mas Barber.

Una associació conservacionista denuncia el mal estat d'una Masia històrica de ConstantíHispania Nostra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’associació Hispania Nostra ha inclòs la Masia Catalana Mas Barber de Constantí en la seva Llista Vermella del Patrimoni, en què inclou elements del patrimoni cultural de tot l’Estat espanyol que es troben «en risc de desaparició, destrucció o alteració essencial dels seus valors». L’entitat denuncia que Mas Barber, que data del segle XIX i és de titularitat privada, es troba en «molt mal estat de conservació, en runes» i afirma que l’ha inclòs en aquesta llista «per perill de desaparició total».

Hispania Nostra lamenta que el visitant es trobi «runes, portes desmanegades, humitats i vegetació» en entrar a Mas Barber, una Masia Catalana de titularitat privada que data del segle XIX i que està catalogada com Bé Cultural d’Interès Local. L’edifici consta de planta baixa quadrada, primer pis i terrat. Als costat s’hi aixequen dos murs que comuniquen amb dues dependències que farien la funció de magatzems. En les parets exteriors de la masia hi ha pintures d’esgrafiats que «estan molt esborrades i només es conserva la decoració de fulles de la cornisa», segons explica l’associació. També afirma que s’hi conserven pintures al fresc que representen savis grecs i que es van atribuir a Marià Fortuny, ja que era amic del propietari de la casa Barber.

L’associació en qüestió titlla l’estat de conservació de «molt dolent». De fet, a la seva pàgina web afirma que la Masia «està en runes» i que «ja no es pot accedir a la planta superior per esfondrament de l’escala». Per això exposa que ha inclòs Mas Barber a la seva Llista Vermella del Patrimoni per «risc de desaparició total».

Cal dir que la Diputació de Tarragona, a través del seu mapa de recursos culturals, ja exposa que Mas Barber es troba «malauradament avui dia força mal conservat».

Imatge de l'exterior de Mas Barber.

Una associació conservacionista denuncia el mal estat d'una Masia històrica de ConstantíHispania Nostra

tracking