Diari Més

Patrimoni històric

L'ICAC investigarà un jaciment romà dedicat al vi al Mas dels Frares de Constantí

La D.O. Catalunya finançarà el projecte d'investigació al jaciment, ubicat en una finca propietat de la URV, on hi podria haver una antiga estructura productiva vinícola

Imatge de la finca ubicada al Celler de Mas dels Frares on hi ha el jaciment.

L'ICAC investigarà un jaciment romà dedicat al vi al Mas dels Frares de ConstantíCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell Regulador de la DO Catalunya i l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica han signat aquest dimecres un conveni de col·laboració que farà possible la investigació del jaciment arqueològic de la vil·la romana del celler Mas dels Frares de Constantí.

El Celler Experimental de Mas dels Frares, depenent de la Universitat Rovira iVirgil, preveu incorporar aquest treball de recerca dins les seves activitats formatives del centre. El projecte estarà dirigit pel Dr. Josep MariaMaciasSoléde l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica, i preveu treballs d'arqueologia experimentalbasant-se enun possible centre d'explotació vinícola d'època romana.

D'acord amb el conveni signat,ben aviats'iniciarà una campanya de prospeccions geofísiques en el jaciment i tres excavacions arqueològiques en el sector oriental de la vil·la.

La DO Catalunya farà una aportació de més de23.000 €en 4 anys perfinançarel projecte, que pot aportar nous testimonis històrics de la mil·lenària tradició de la producció de vi a Catalunya.

Moment de la signatura del conveni entre la DO Catalunya i l'ICAC.

L'ICAC investigarà un jaciment romà dedicat al vi al Mas dels Frares de ConstantíCedida

tracking