Diari Més

Societat

Els naturistes faran un «cens» de nudistes a les platges tarragonines

El 7 de juliol, el Club Català de Naturisme té previst un «rècord» de participació en set paratges de la demarcació on és tradicional aquesta pràctica

La pràctica del nudisme a les platges cada cop es veu més amenaçada, diuen des de l'entitat.

Els naturistes faran un «cens» de nudistes a les platges tarragoninesRicard Tetas Martínez

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Set de les platges tarragonines reservades per a la pràctica del nudisme a la demarcació de Tarragona viuran, el pròxim 7 de juliol, una nova protesta per part del Club Català de Naturisme (CCN). Segimon Rovira, president de la Federació Naturista-Nudista de Catalunya (FNNC), explica que «cada cop hi ha més gent vestida» en platges com la cala Waikiki –anomenada també platja de l’Arboçar o Cala Fonda–, a la ciutat de Tarragona. De fet, aquesta és una problemàtica que afronten totes les platges i, per aquest motiu, des del CCN reclamen senyalitzar tots els paratges on és tradicional aquesta pràctica. Per tal de demostrar la seva força, tenen previst d’elaborar un primer «cens» de nudistes a les platges que permeti avaluar-ne la importància.

Una de les platges on sí que està senyalitzada la tradició nudista és la platja del Torn, a l’Hospitalet de l’Infant, on tot i amb això usuaris habituals protesten perquè, especialment al cap de setmana, s’omple de banyistes vestits. Altres platges on es farà sentir l’acció serà les Madrigueres del Vendrell, Calabecs i Savinosa de Tarragona, Muntanyans de Torredembarra i el Serrallo de Sant Jaume d’Enveja. La seva voluntat és fer un «rècord» nudista a cada platja i, alhora, fer un «cens» dels nudistes que hi hagi en totes les platges catalanes que estan contemplades com a tal. Durant l’activitat, repartiran fulletons, polseres i faran una foto conjunta de les cadenes humanes que es preveu organitzar-hi.

Des de l’associació busquen col·laboradors per assegurar la seva presència a tots els indrets i, de fet, un cop allà, també intentaran «fer més pinya» amb els usuaris habituals per tal no només de fer sentir les seves reivindicacions com a nudistes sinó també per protegir l’entorn natural. «No estem en igualtat de condicions», afirma Rovira, «sí que podem anar a la resta de les platges, però els nudistes no hi estem tranquils». «No ens agrada estar apartats, però, de moment, optem per aquesta solució de convivència», afegeix, alhora que demana que «se’ns respecti més».

Discriminació positiva

El Síndic de Greuges va emetre al novembre de l’any passat una resolució –a instàncies d’una queixa del CCN– en què recomanava a tots els ajuntaments a revisar la regulació del nudisme en les ordenances municipals respectives, així com «una retolació uniforme que delimiti zones preferents per al nudisme i que vetllin perquè en aquestes zones es respecti en tot moment el dret de les persones a practicar-lo». També, una «discriminació positiva» cap a aquest col·lectiu, establint «zones d’ús preferent per al nudisme». Les recomanacions del Síndic inclouen que «cal establir mesures per garantir que les dones que van soles a les platges de tradició nudista gaudeixin de tranquil·litat i evitar la presència de tafaners en aquestes zones». Alhora, que «s’opti per adoptar mesures informatives per promoure l’ús de les platges nudistes preferentment per part d’aquest col·lectiu, en lloc d’aplicar sancions a les persones que practiquen nudisme a les platges no nudistes». Malgrat que des de les entitats naturistes defensen que és legal despullar-se a totes les platges, moltes normatives municipals ho sancionen amb multes atribuïdes a l’exhibicionisme.

tracking