Diari Més

Turisme

Calvet defensa que l'adquisició dels terrenys del CRT de Vila-seca i Salou es farà amb «llum i taquígrafs»

Acusa els comuns de plantejar «una mena de conspiració i d'interessos de La Caixa» en el projecte

alt

Xavier Torres, Damià Calvet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha defensat aquest dimecres l'adquisició dels terrenys on està previst que s'hi instal·li el Centre Recreatiu i Turístic (CRT) de Vila-seca i Salou i ha assegurat que la compra del sòl es produirà «en el seu dia amb llum i taquígrafs». En resposta durant el ple del Parlament al diputat de CatECP David Cid, que ha recriminat al Govern que es puguin destinar 120 milions d'euros a l'operació, ha acusat els comuns de plantejar «una mena de conspiració i d'interessos de La Caixa». També ha dit que l'operació «no tindrà cap cost addicional» per a les arques públiques. «Que a vostè no li agradi no vol dir que sigui un mal projecte», ha afegit.

Cid ha qüestionat el projecte antigament conegut com a BCN World i ha preguntat «quin preu pagaran els ciutadans per la compra dels terrenys a La Caixa» per part de l'Institut Català del Sòl i ha afirmat que si la Generalitat ha d'intervenir perquè el CRT tiri endavant «és perquè aquest projecte no va ni xuta». «Això va de fer-li un favor a La Caixa», ha conclòs el diputat.

Segons va saber l'ACN fa una setmana, el Govern i Criteria, el holding d'inversions de La Caixa, havien mantingut converses sobre la possibilitat d'un acord de compravenda que estaven «avançades», tot i que sense moviments «imminents». L'Assemblea Aturem BCN World i GEPEC-EdC denunciaven que el Govern i l'Incasòl estaven «ultimant un acord de compra dels terrenys on s'ha d'ubicar el recinte de casinos Hard Rock».

Calvet ha reivindicat com el Govern «ha treballat, està treballant i treballarà per crear les condicions que permetin desenvolupar aquest projecte estratègic» per al Camp de Tarragona «i el total del país» sense que això suposi «una inversió pública».

MÉS INFORMACIÓ

Ecologistes denuncien que la Generalitat comprarà els terrenys del Hard Rock per 120 milions

tracking