Diari Més

Judicial

UGT denuncia que els jutjats de Tarragona es quedaran sota mínims» aquest estiu

Des del sindicat alerten que hi ha 16 vacants sense cobrir

El judici se celebrarà aquest divendres a la Secció Segona de l'Audiència de Tarragona.

Audiència de TarragonaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Sector de Justícia de la FeSP - UGT de les comarques de Tarragona denuncia la falta de personal als jutjats de la demarcació per la no reposició de baixes. Des del sindicat asseguren que si a aquest fet se sumen els torns de vacances de la plantilla el servei públic es quedarà «sota mínims» aquest estiu.

UGT assegura que la situació de l’Administració de Justícia es precaria pel que fa als mitjans dels que ha de disposar i que ha de proporcionar el Departament de Justícia. L'endarreriment a l'hora de reposar el personal quan es produeix una baixa «aboca els jutjats de la demarcació a una situació de col·lapse», afegeixen.

Els jutjats penals són òrgans que pateixen una sobrecàrrega històrica amb procediments que tenen tràmits llargs i, en conseqüència, qualsevol manca d’efectius agreuja la situació de saturació.

A més a més, assegura que la prolongació de les vacants de la plantilla durant mesos comporten «pressions a les oficines i conseqüències per aquest servei públic». UGT quantifica en 16 les vacants actuals a la demarcació. La manca de reposició d’efectius d’aquest servei públic incideix directament en el bon funcionament de l’Administració de Justícia provocant «suspensions de vistes, endarreriments en tramitacions i conflictes interpersonals entre

treballadors/es».

tracking