Diari Més

Finalitzen les tasques de pintura a la façana de l'antic escorxador de Constantí

S’ha fixat com a data a la façana principal de l’edifici l’any 1889 després d'un ampli treball de recerca

Imatge de l'antic escorxador de Constantí repintat.

Finalitzen les tasques de pintura a la façana de l'antic escorxador de ConstantíAjuntament de Constantí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Constantí ha realitzat, durant les darreres setmanes, treballs de pintura a l’exterior de l’edifici de l’antic escorxador municipal. L’actuació suposa la culminació del procés d’obres de millora i rehabilitació integral d’aquest equipament, el qual es va iniciar l’any 2013. En aquell any es va fer una reconstrucció total de l’antic escorxador per a destinar-lo a magatzem municipal. Els treballs van comportar la reconstrucció integral de la teulada, la construcció d’una nova escala interior per comunicar la planta baixa i l’altell, la rehabilitació de paraments interiors i la rehabilitació de les façanes.

En el marc dels treballs de pintura s’ha fixat com a data a la façana principal de l’edifici l’any 1889, ja que la que constava a la façana de l’edifici era l’any 1912. Aquest canvi de data ve motivat després d’un ampli treball de recerca realitzat per l’Arxiu Històric municipal. D’aquesta consulta se n’ha pogut extreure documentació històrica que confirma que l’any 1889 es va construir un escorxador municipal en el mateix lloc que l’ocupa actualment, encara que no queda clara l'envergadura exacta de la construcció. Immediatament, va començar a funcionar com a escorxador públic. El 1912, l'Ajuntament de Constantí va comprar el local al seu propietari per a fer-hi obres de reforma.

El fet que s’hagi gravat l’any 1889 a la façana principal respon, doncs, al fet que les primeres referències documentals existents reflecteixen que va ser aquell any 1889 quan l’edifici es va començar a utilitzar com a escorxador.

tracking