Diari Més

Religió

L'Arquebisbat substitueix els mossens acusats de pràctiques sectàries i sexuals

Els clergues de la Conca i l'Alt Camp seran suspesos «de l'exercici públic» de forma cautelar fins la sentència canònica

Imatge de l'Arquebisbat de Tarragona.

El Vaticà obliga a suspendre a dos sacerdots de Tarragona per pràctiques sectàries sexualsGoogle

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Arquebisbat de Tarragona ha nomenat dos sacerdots per rellevar dels seus càrrecs als clerguesinvestigats pel Vaticà per pràctiques sectàries i relacions sexuals. Els sacerdots Pere Fibla Palazón, Xabier Segura Echezárraga i Miquel Barcos Ripollès formaven part de l'extinta l'Associació de fidels anomenada Seminari del Poble de Déu. Arran d'aquesta acusació, el Tribunal eclesiàstic va decretar pera tots ells la mesura cautelar de «prohibició de l’exercici públic del ministeri sagrat», fins que no s’arribi a la sentència canònica.

Per aquest motiu l’arquebisbe Joan Planellas, en aplicació d’aquesta mesura, ha nomenat a Simó Gras Solé com a rector de les parròquies de Blancafort, Solivella i de Pira (i Ollers). Mentre que Víctor Mosquera Ramos serà l'administrador parroquial a Alcover, Mont-ral, Farena, Milà, Masó, Riba, Picamoixons i Fontscaldes. Pel que fa a lesparròquies de Vimbodí, Tarrés i Vallclara, Planellas ha designat aMarcus Vinicius Teixeira Araújo com a sacerdot.

El Seminari Poble de Déu va ser fundat l'any 1977, es tractava d'una experiència de vida comunitària que aplegava homes i dones al santuari de la Serra deMontblanc i que va cessar la seva activitat el 15 d'abril de 2017 per ordre de l'Arquebisbat de Barcelona. El Vaticà va sol·licitar una investigació per a 17 sacerdots i dues dones laiques, acusats de pràctiques sectàries i relacions sexuals entre homes i dones, unes pràctiques que van tenir ramificacions a les diòcesis de Tarragona, Barcelona, Vic, Lleida i la Seu d'Urgell.

La Conferència Episcopal Tarraconense assegura que «si en algun moment del procés canònic apareguessin indicis de delicte de l’àmbit penal civil, es comunicaria a l’autoritat judicial de l’Estat», i incideix en que «l’acusació no implica condemna i cal respectar la presumpció d’innocència dels acusats». En cas de ser declarats innocents, els clergues seran reintegrats a les seves tasques pastorals.

Tant les mesures cautelars com els nomenaments esmentats entraran en vigor el proper dimarts dia 25 de juny.

MÉS INFORMACIÓ

El Vaticà obliga a suspendre a dos sacerdots de Tarragona per pràctiques sectàries i sexuals

tracking