Diari Més

Política

Joan Maria Artigau deixa Junts per Cambrils per no poder dirigir l'àrea d'Urbanisme

El partit li demana que entregui l’acta de regidor després de no estar d’acord amb el pacte amb ERC i NMC

Juan M. Artigau al costat de l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza.

Juan M. Artigau abandona Junts per Cambrils per un «desacord» amb el grup i l'executivaAjuntament de Cambrils

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Primer entrebanc al nou govern de Cambrils, entre ERC, Junts i Nou Moviment Ciutadà. Joan Maria Artigau, que fins la setmana passada exercia les funcions de regidor d’Urbanisme i que va ser reelegit com a número 3 de Junts a les eleccions del 26 de maig, marxa del seu grup municipal. El motiu, segons un comunicat del partit: no estar d’acord amb el pacte a què les tres formacions van arribar en el repartiment d’àrees. El Nou Moviment Ciutadà serà qui assumirà la cartera d’Urbanisme i des de Junts havien batallat per aconseguir-ne d’altres, com Turisme, Serveis Generals, Medi ambient i Protecció ciutadana.

En l’assemblea extraordinària del PDeCAT, celebrada dimarts el vespre, es va prendre la decisió d’acceptar la renúncia de formar part del grup municipal, «arran del desacord que ell té amb els altres membres del grup municipal i amb l’executiva del PDeCAT en no poder mantenir la regidoria d’Urbanisme». Des del moment en què es va anunciar el pacte d’ERC, Junts per Cambrils i el Nou Moviment Ciutadà, el passat 28 de maig, els tres partits es van posar a treballar en la distribució de les diferents regidories. Junts per Cambrils va prioritzar altres àrees «perquè es creu que són de les regidories més importants pel municipi». «Aquestes tres regidories són molt potents i de gestió complexa, però que des del grup municipal de Junts per Cambrils es vol entomar pel repte que comporta i per la bona feina que es pot fer en benefici de la gent de Cambrils», asseguren en el comunicat. Segons el partit, Artigau «sempre va mostrar-se contrari a l’acord si ell no podia seguir ostentant la regidoria d’Urbanisme. No obstant això, durant el període de negociacions tant des dels altres membres de la llista de Junts per Cambrils, com diferents membres de l’executiva local del PDeCAT, van intentar fer-lo reflexionar perquè acceptés l’acord al qual s’havia arribat per la gran tasca que es poden fer des d’aquestes tres regidories en benefici de la ciutadania de Cambrils, però ell es va tancar en banda i a finals de la setmana passada va comunicar al portaveu de Junts per Cambrils, Lluís Abella, a la presidenta local del PDeCAT, Lluïsa Gené, al Representant de l’executiva Comarcal, i a altres membres del partit a Cambrils, que marxaria del grup si ell no podia obtenir la regidoria d’Urbanisme».

En aquest sentit, l’Assemblea del PDeCAT, va acordar que es respectava la seva decisió d’abandonar el grup municipal, però que «al mateix temps se li demanava que retornés l’acta de regidor, sabent que l’acta és unipersonal i que ell va acceptar i signar que formava part d’una candidatura que estava sotmesa al règim intern del PDeCAT».

Regidors no adscrits

Si Artigau no lliura la seva acta, podria continuar l’estela d’altres representants del consistori cambrilenc. El mandat anterior es va acabar en quatre regidors no adscrits: Encarni Bello (Ciutadans), Cinta Ballesté, Santiago Gámez i Imma Sierra (Nou Moviment Ciutadà) van marxar dels seus respectius grups arran de crisis internes no resoltes. Tot i que Artigau marxi a l’oposició i Junts es quedi amb tan sols dos regidors, de moment el nou govern manté la majoria al ple, això sí, de manera ajustada (11 de 21).

tracking