Diari Més

Societat

Interior limita la protesta de la rotonda de Torredembarra

Els veïns estan decidits a continuar i impulsaran mesures judicials

Manifestants divendres passat, a la rotonda de Torredembarra.

Interior limita la protesta de la rotonda de TorredembarraCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les protestes que es van iniciar el passat 7 de juny a la rotonda de Torredembarra, a causa de la presència dels new jerseys que impedeixen fer el tomb sencer, tornen avui. Això sí, amb limitacions. Si bé la comunicació es va fer per al 7, el 14 i el 21, els Mossos d’Esquadra van queixar-se per com s’havia desenvolupat la primera jornada, quan no es va respectar, en ocasions i per part de determinats participants, el cessament dels talls de trànsit cada cinc minuts. Per això, ara la proposta sobre la que treballen –que al tancament d’aquesta edició no estava encara confirmada– és la de reduir una hora la protesta –serà de 18 a 19 hores– i tan sols s’autoritzaran dos talls de quinze minuts de durada. L’entitat impulsora, l’associació de veïns Brises del Mar –urbanització que pertany a Altafulla–, va celebrar dimecres al vespre una assemblea oberta amb veïns d’altres municipis i zones afectades. En aquesta assemblea es va optar per fer-ho tot seguint els camins legals mentre els Mossos ho permetin.

A banda d’aquests talls, és previst que l’entitat veïnal impulsi impagaments de l’IBI col·lectius a l’Ajuntament d’Altafulla, per tal de pressionar, i mesures judicials pels nombrosos accidents que transcorren a conseqüència de la manca de senyalització en aquesta rotonda. La rotonda afecta els veïns no només d’Altafulla i de Torredembarra sinó també els dels pobles pròxims, que es veuen obligats des de fa un any a fer el tomb per la Riera de Gaià. La rotonda dona accés a l’N-340, la T-214 i l’AP-7.

Més de 2.500 persones han signat ja a través de la plataforma Change.org per a la retirada dels new jersey que bloquegen la rotonda, en una recollida de signatures que es va iniciar ara fa una setmana. La reivindicació compta amb diferents suports, entre ells alguns de polítics, que comprenen el cansament dels veïns d’haver de fer trajectes més llargs diàriament.

tracking