Diari Més

Política

ERC i el PSC anuncien la reedició del pacte per repartir-se l'alcaldia de la Selva del Camp

Junts per la Selva no ha aconseguit materialitzar un acord sobiranista amb els republicans i la CUP

A l'esquerra, Jordi Vinyals, i al seu costat, Josep Masdeu.

Masdeu renuncia a l'alcaldia de la Selva i agafa el relleu Jordi VinyalsAjuntament La Selva del Camp

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple que obrirà el nou mandat municipal a la Selva del Camp aquest dissabte investirà a Jordi Vinyals, cap de llista d'ERC, com a alcalde. Ho farà amb els vots dels regidorsrepublicansi els del PSC. L'acord assolit entre les dues formacions reedita el de l'anterior mandat i també comportarà que els dos últims anys l'alcaldia l'ocupi el socialista Josep Masdeu.

D'aquesta manera, Junts per la Selva, que va tornar a ser la força política més votada a les eleccions municipals del 26 de maig, quedarà fora del govern municipal.Lamateixa situació ja es va produir a l'anterior mandat (presentant-se com a Convergència), tot i que aleshores havia assolit 6 regidors, dos més que els actuals.

La incorporacióde laCUP al plenari selvatà, amb dos regidors, va provocar que elsneoconvergentsintentessinmaterialitzarun pacte de govern sobiranista, sumant aERCi als anticapitalistes. Aquests últims van expressar la seva voluntat de quedar fora de qualsevol conjunció de govern, així queJuntsxLaSelvava mantenir la proposta de govern només amb ERC.

De fet, encara el passat dimecres des de Junts s'anunciava la voluntat de fer arribar una proposta alsrepublicansper assolir un pacte de govern, que també establia un repartimentbiennalde l'alcaldia (tot i que amb ERC assumint els dos finals).

Finalment, però, el mateix junts ha hagut d'assumir que ERC prefereix mantenir el pacte amb els socialistes. Tant és així que fins i tot ha lamentat que se n'ha assabentat per les xarxes socials abans que de boca dels representants republicans.

L'acord d'ERC i PSC ha estatjustificatper partdels republicanspels «quatre anys d'excel·lent balanç de serveis oferts a les selvatanes i selvatans» del pacte anterior. El pacte amb els socialistes representa, per a ERC, «un horitzó de continuïtat a l'obra feta al llarg del darrer quadrienni en benefici del progrés i el benestar conjunt de la Selva».

tracking