Diari Més

Societat

Els elements del Seguici Festiu de Cambrils decoren les aules d'una llar d'infants

L’alumne de la UEC, Alan Boris, ha estat l'encarregat de pintar-los al centre Maria Dolors Medina

Una de les il·lustracions que ja decora la llar infantil

Els elements del Seguici Festiu de Cambrils decoren les aules d'una llar d'infantsAjuntament Cambrils

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La llar d’infants Maria Dolors Medina de Cambrils compta amb il·lustracions dels elements del Seguici festiu a sis de les seves aules.L’alumne de la Unitat d’Escolarització Compartida (UEC) de Cambrils, Alan Boris, ha estat l'encarregat de dissenyar els dibuixos els elements per després traslladar-los a les parets del centre.

Gràcies a la creativitats de Boris, els nans, bastoners, diables, timbalers, castellers i gegants decoren les instal·lacions.

Alan Boris és alumnes de 3r d’ESO de l’Institut Cambrils i va entrar a la UEC a finals de l’any passat. En aquesta aula de diversitat ha rebut una atenció més personalitzada, d’acord amb els seus interessos i habilitats. Amb el projecte ha conegut millor una part de la cultura del municipi, ha tingut l’oportunitat de realitzar una primera incursió en el món laboral i ha après a partir de l’expressió artística.

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, i el regidor d’Ensenyament, Alejandro Garcia, han visitat aquest dijous les aules acompanyades per l’autor dels dibuixos; la directora de la UEC, Olga Abadias; la directora de la llar d’infants, Ana Meriz, i el representant dels Diables Cagarrieres, David Brull.

UEC

L’objectiu de la UEC és garantir l’atenció educativa necessària a l’alumnat de secundària amb necessitats educatives especials derivades de la inadaptació al medi escolar. Ofereix la possibilitat de seguir l’etapa d’ESO en un grup reduït, d’acord amb les corresponents adaptacions curriculars individualitzades. L’escolarització a la UEC comporta una escolarització compartida amb el centre docent on l’alumne/a estigui matriculat.

Des de l’any 2000, la UEC de Cambrils ha atès a diferents alumnes de secundària, amb una metodologia adaptada a les diferents necessitats educatives d’aquest col·lectiu especial d’alumnat, potenciant aspectes com una formació més manipulativa a través dels tallers, i una atenció més individualitzada a través de les tutories individuals.

Aquesta metodologia de treball possibilita que l’alumnat recuperi la il·lusió i l’interès pel fet educatiu i, en conseqüència, disminueixi l’absentisme escolar.

tracking