Diari Més

El PSC cedeix a les «pressions» i trenca el pacte amb ERC a Mont-roig

Irene Aragonès: «Perdem una oportunitat històrica per cosir ferides»

Imatge de Fran Morancho, actual alcalde de Mont-roig i cap de llista del PSC per les properes eleccions municipals.

Fran Morancho serà novament candidat del PSC a l'alcaldia de Mont-roig del CampCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tot i que ja estava fet, el pacte per investir com a alcalde Fran Morancho a què havien arribat PSC (7), ERC (3) i la plataforma Impulso Miami Mont-roig (1) es va trencar dimarts, segons van comunicar tant els socialistes com els republicans. Qui sí que entrarà al govern igualment serà el regidor d’Impulso, Vicente Pérez. D’aquesta manera, Morancho (PSC) canvia d’opinió tot i ser el seu grup el qui va oferir la proposta de formar govern. «Després d’escoltar els nostres votants naturals i especialment aquells que ens han prestat el seu vot i que s’han mostrat decebuts per la proposta que els hem fet a ERC, hem decidit governar en minoria amb el suport extern i sense condicions que ens ha ofert la regidora de Ciutadans», deia Morancho en un text publicat ahir a Facebook.

Per la seva banda, Irene Aragonès (ERC), va assegurar a Diari Més que just dimarts tenien previst signar el pacte i que va ser llavors quan es van assabentar del canvi de parer dels socialistes. «Perdem una oportunitat històrica per cosir ferides», afirmava, referint-se a la distància social entre els nuclis de Miami Platja i Mont-roig. «El PSC té una regidora de set de Mont-roig, però no tenen cap formació del poble», deia Aragonès, que remarcava la força dels republicans al nucli d’interior. «Nosaltres també hem tingut moltes pressions, moltes d’elles molt desagradables, però vam aguantar perquè ens ho crèiem», afirmava la portaveu d’ERC.

Suport de Ciutadans

Per la seva banda, Ciutadans encara no ha decidit quin serà el seu sentit de vot dissabte 15 de juny. Això sí, ofereixen estabilitat al govern, ja que, del total de 17 regidors, hi haurà un govern de 8 més el suport extern de la regidora Ibana Pacheco, que en dues ocasions va parlar amb Morancho per tal d’evitar amb pacte amb la formació independentista. Es tracta d’un suport que Irene Aragonès considera «inestable» ja que Ciutadans «va ser l’únic grup que va votar contra el pla estratègic del PSC» en el darrer mandat. «Han pactat amb la dreta», deia la portaveu republicana. Per la seva banda, Ciutadans deia a través de Facebook que «estem satisfets amb la decisió adoptada pel PSC encara que ens hagués agradat més formar part del govern per des d’allà poder treballar més intensament». La formació taronja assenyalava que el pacte amb ERC, ara ja desfet, serviria per «utilitzar el nostre Ajuntament per a les seves finalitats, no crèiem que el pacte fos el més beneficiós per al poble». Tot i que Pacheco va pujar en vots respecte al 2015, qui va sortir victoriós de les eleccions va ser precisament el PSC, que va doblar vots.

tracking