Diari Més

ERC de Torredembarra anunciarà avui el seu govern en solitari per quatre anys

Hi havia opcions de pacte amb el PSC, company de govern de la darrera legislatura

Eduard Rovira, en una imatge d'arxiu.

ERC de Torredembarra anunciarà avui el seu govern en solitari per quatre anysACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

ERC de Torredembarra governarà en solitari al municipi durant els pròxims quatre anys. Avui és el dia en el qual els republicans oficialitzaran la decisió, la qual ha estat consensuada, encara que no ha estat l’única que hi havia sobre la taula.

Els republicans van aconseguir la majoria absoluta amb nou regidors en les eleccions municipals del 26 de maig, suficients per a governar en solitari. La segona formació va ser el PSC, que en va aconseguir un total de quatre, mentre que que Ciutadans va tenir tres regidors i, JxCat, un.

Els republicans van tenir sobre la taula la possibilitat d’afegir a l’equip de govern als socialistes, però, finalment, no serà així. Vale Pino (PSC) va treballar en la passada legislatura amb Eduard Rovira (ERC) en un mandat en el qual les relacions entre ambdues formacions van ser excel·lents. Aquesta circumstància va motivar que pogués sorgir el dubte d’afegir el PSC a l’equip de govern, però sembla que no serà així.

Rovira i els seus vuit regidors s’han guanyat el dret a governar en solitari i així li ho han fet saber els seus votants i la militància, que ha aplaudit els espectaculars resultats del 26-M.

ERC justifica la seva decisió

En un comunicat, ERC ha justificat que, tot i la «bona» sintonia amb el PSC, «ni la militància del partit, ni els votants comprendrien la creació d’una coalició no imprescindible». Els republicans han reconegut que els socialistes els havien ofert reeditar el pacte però han valorat que amb nou regidors poden fer-se càrrec de totes les àrees de l’Ajuntament. La formació preveu iniciar el mandat «enllestint els projectes que no s’han pogut finalitzar a les acaballes de l’actual».

Per la seva banda, el PSC ha també ha valorat la negativa d’ERC de reeditar l’acord. El cap de llista, Vale Pino, ha afirmat que volien «continuar donant estabilitat i afavorint el progrés de Torredembarra» i lamenta que els republicans els hagin «rebutjat». Pino no ha entès perquè «ara no es vol repetir una experiència que ha estat exitosa». «Amb respecte per la decisió que ha pres ERC, ho considerem un error», ha assenyalat.

Davant de la nova situació, els socialistes s’han erigit com els líders de l’oposició, que faran de manera «lleial amb els interessos torrencs, sense escarafalls». Finalment, Pino ha valorat la tasca que han desenvolupat en la darrera legislatura al govern i ha apel·lat als «grans consensos entre les diferents forces polítiques» per «fer avançar» el municipi. «Tots som poble i tots hem de sumar en positiu per estar a l’alçada de les exigències dels nostres convilatans», ha conclòs.

tracking