Diari Més

Successos

Mor un treballador arran d'una fuita d'amoníac en una empresa de la Pobla de Mafumet

El succés s'ha produït a la companyia Carburos Metálicos i un altre empleat es troba en estat crític; un tercer treballador ha resultat ferit lleu i una quinzena de persones més han estat ateses per serveis mèdics

Pla general de l'exterior de l'empresa Carburos Metálicos on ha mort un treballador per una fuita d'amoníac, el 31 de maig de 2019

fuita, amoníac, Carburos MetálicosACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un treballador ha mort i un altre ha resultat ferit crític arran d'una fuitad’amoníac a les instal·lacions de l'empresa Carburos Metálicos, situada al Polígon Nord de Tarragona a la Pobla de Mafumet. Arran del succés, Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’Emergència del Pla d’emergència exterior del sector químic de Catalunya (PLASEQCAT). A les 10.35 hores el Pla ha passat a fase d’alerta en constatar-se que no hi ha afectació exterior. Fruit de l’accident un tercer empleat ha resultat ferit lleu i una quinzena de persones més han hagut de ser ateses per serveis mèdics. En aquests moments la fuita es troba aturada.

El telèfon d’emergències 112 de Catalunya ha rebut una trucada de l’empresa a les 09.05h del matí informant que s'ha detectat una fuita en un dipòsit d'amoníac situat a l’aire lliure però dintre de les instal·lacions de l’empresa. Segons informacions preliminars han fuitat entre 500 litres i 600 litres d’amoníac d’un tanc amb capacitat de 20.000 litres, que contenia uns 800 litres.

Segons ha informat el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), en l'accident un treballador ha resultat mort i un altre ha resultat ferit crític sent traslladat en helicòpter a l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona. A banda hi ha set afectats més, entre ells un tercer treballador lleu que ha estat traslladat a l’Hospital Joan XXIII. La resta són persones ateses in situ -3 d’ells Bombers del parc químic, 1 tècnic del SEM i 2 treballadors més-. El SEM ha activat nou ambulàncies i dos helicòpters medicalitzats. Dos dels ferits han estat descontaminats in situ per eliminar les restes de producte tòxic -un d’ells per equips de bombers i l’altre per equips del SEM-.

Els Bombers de la Generalitat han desplaçat cinc dotacions al lloc de l’incident. Conjuntament amb els efectius del Bombers del Parc Químic Nord han supervisat el tanc afectat, el qual està situat a l’exterior de les instal·lacions. La fuita està controlada i el producte vessat es troba al cubell de sota, el qual s’hi està fent dissolució. Els Bombers han fet una pantalla amb una cortina d’aigua per diluir el producte i en aquests moments donen la situació per controlada.

Els equips de Control Ambiental del Departament de Territori i Sostenibilitat estan realitzant mesuraments a l’exterior de l’empresa afectada i totes les analítiques estan donant negatiu. Tot i així es poden donar algunes molèsties per olors. Es recomana no apropar-se a la zona del polígon nord. Fora d’aquesta zona no hi ha cap risc ni afectació per a la població i no s’ha decretat el confinament.

Mossos d’Esquadra ha desplaçat 9 dotacions per fer control d’accessos a la zona.

Cap a les 13.45 hores,Protecció Civil ha desactivat el Pla d’emergència exterior del sector químic de Catalunya (PLASEQCAT) per la fuita d’amoníac a les instal·lacions d’una empresa del Polígon Nord de Tarragona a la Pobla de Mafumet.

tracking