Diari Més

ERC de Valls veu «molt difícil» un pacte amb el PSC i qualifica de «fructífer» l'anterior acord amb el PDeCAT

Jordi Cartanyà: «No ens sentim satisfets dels resultats, aspiràvem a més»

Pla obert del cap de llista d'ERC a Valls, Jordi Cartanyà, i dels regidors electes en el seguiment de la nit electoral a la seu. Imatge del 26 de maig del 2019 (Horitzontal).

CUP, Cs, nit electorals, 26-M, eleccions, ERC, PSC, Junts per Valls, PP, Valls, resultats, municipalsMar Rovira

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

ERC de Valls no descarta de forma rotunda un pacte amb el PSC, però reconeix que seria «molt difícil» arribar a un acord amb els socialistes. D’altra banda, valora positivament el pacte del passat mandat amb el PDeCAT -ara Junts per Valls- i el tilla de «bo» i «fructífer». ERC, segona força més votada, ha obtingut 5 regidors. El cap de llista, Jordi Cartanyà, ha reconegut que s’esperaven millors resultats del 26-M. «No ens sentim satisfets perquè aspiràvem a guanyar», ha afirmat, en roda de premsa, aquest dijous al matí al local dels republicans. A partir d’aquí, des d'ERC es mostren oberts a parlar amb totes les forces polítiques. Diu que pactaran amb qui més s’entenguin. «No és un tema de persones ni de marques electorals, sinó de projecte de ciutat», ha dit.

El candidat republicà i vigent tinent d’alcalde a l’Ajuntament de Valls vol desenvolupar «el millor acord» per a la ciutat, però no aclareix si acceptaria el suport del PSC per ser investit alcalde. «És política ficció», ha declarat Jordi Cartanyà. Si més no, ha recordat que certes «actituds» del PSC, com no aixecar-se de la cadira en l’ovació als familiars dels presos al Parlament, fan «sentir malament» els republicans i esdevenen «línies difícils» de traspassar. En tot cas, ERC assegura que no negarà el diàleg a cap formació, segons ha acordat l’executiva local.

Des d’aquesta mateixa setmana començarà la ronda de contactes amb els partits. Els republicans, amb un total de 2.441 vots, el que representa un 22% dels votants, fan autocrítica dels resultats obtinguts. «Són insuficients pel què voldríem», ha reconegut. ERC que en aquestes eleccions s’ha presentat en coalició amb una altra formació -Compromís per Valls-, remarca que és el partit que més ha crescut. «Anem consolidant un creixement sostingut, hem escurçat molt les distàncies i això ens dona energia per continuar», ha conclòs.

tracking