Diari Més

Pere Granados iniciarà converses per pactar però no descarta governar sol

Contempla també un govern de 17 regidors, en què serien fora aquells que ha tingut «una actitud gens curosa amb nosaltres»

Pere Granados durant la celebració dels resultats la nit electoral del passat 26 de maig a la seu del partit.

Pere Granados iniciarà converses per pactar però no descarta governar solCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Pere Granados no descarta governar en solitari. Sumem per Salou-Junts ha obtingut un 10% més dels vots, però el sistema de repartiment electoral l’ha deixat amb un regidor menys; en total n’ha obtingut set. Granados haurà de pactar o podrà governar sol, tal com va fer a l’inici del passat mandat. En qualsevol cas, l’alcalde de Salou i candidat de Sumem es mostrava satisfet pels resultats. «Estem contents perquè ens han revalidat la confiança i hem incrementat el nombre de vots», deia Granados, ahir. Dels 2.066 que va aconseguir el 2015, la seva formació política n’ha passat als 2.237.

«Avui estem més forts que en l’anterior mandat, tenim la possibilitat de governar sols o, fins i tot, de fer-ho amb un executiu de 17 regidors. Els altres no poden sumar», afegia. Pere Granados veu impossible una aliança a tres entre ERC, Cs i PSC. D’altra banda, el PP ha quedat amb un únic regidor.

Granados començarà un torn de converses amb totes les forces polítiques «que posin també en valor el municipalisme i que s’adaptin al nostre projecte de ciutat». Marcava, però, distàncies amb un dels partits els membres del qual, segons ell, «han demostrat una actitud gens curosa respecte a nosaltres, a les formes de fer política durant la campanya». «S’ha de ser constructiu, no destructiu», afegia sense concretar sigles. «A hores d’ara tinc moltes opcions: establir aliances, governar sol... De fet tinc totes les opcions», finalitzava el candidat de Sumem per Salou.

El PSC, segona força

Mentrestant, l’agrupació socialista de Salou ha aconseguit erigir-se com a segona força a l’Ajuntament de la capital de la Costa Daurada després d’obtenir cinc regidors, un més que en els anteriors comicis. «Els resultats són positius. Tenim un regidor més i 400 vots més, ens hem quedat a 200 d’aconseguir-ne el sisè. Però hem obtingut 1.484 vots, que és un resultat històric a Salou. Haver guanyat les eleccions generals i les europees ens ha ajudat», explicava ahir el nou cap de llista de la formació socialista, David González, qui rellevava en el càrrec a Antoni Brull, qui ho ha estat durant el darrer mandat.

Pel que fa a futures aliances, González avançava que «parlarem amb l’actual soci de govern i amb la resta de forces, tant amb Cs com amb ERC». L’aritmètica permetria crear un govern alternatiu –políticament impossible– amb els vots amb Ciutadans i ERC. González reconeix que aquest tripartit és «difícil» per la distància ideològica entre ambdues formacions. Tanmateix constata la proximitat en la part social del programa entre el PSC i ERC. «No tenim cap problema en pactar amb ERC, la part social del programa és la que més coincideix amb la nostra», diu. El candidat del PSC diu que les negociacions han de començar de zero i que és Pere Granados qui ha de liderar-les. Del pacte de govern que va rubricar amb Granados el desembre de 2015, González fa un balanç positiu i reeditar-lo és una possibilitat. «No podem descartar res. Amb el pacte hem dotat d’estabilitat el govern», apunta el socialista.

González afirma que el seu grup no renunciarà a cap de les carteres que va liderar. Tanmateix, la suma d’un nou regidor, el situa en un punt de partida diferent de 2015 a l’hora d’encetar converses.

Pel que fa a la nova configuració del ple salouenc, González reconeix que al seu grup li preocupava la possible entrada de Vox al mateix, «sobretot després de veure el resultat que van treure en les eleccions generals», subratllava. Vox, però, finalment va obtenir 371 vots a les municipals i ha quedat lluny de poder entrar-hi.

tracking