Diari Més

ERC es reivindica com la força més votada a Tarragona amb 93.000 vots

A la web del Ministerio de Justicia apareix una candidatura errònia, Primàries, a la qual se li atribueix la victòria a la província

Els alcaldables d'ERC al Camp de Tarragona en un acte conjunt el passat mes d'abril a Tarragona.

ERC es reivindica com la força més votada a Tarragona amb 93.000 votsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

ERC-AM ha estat la força més votada a tota la província de Tarragona. Els republicans es reivindiquen com a guanyadors tot i que el Ministerio del Interior informava, encara ahir, de la victòria de Primàries a la demarcació de Tarragona. El recompte de vots supera els 93.000 per als republicans. ERC informava ahir que

en la pàgina web del Ministerio, i també en l’aplicació per a mòbils, «apareix una candidatura errònia anomenada Primàries que corromp la suma de les altres formacions».

ERC presentava en aquestes eleccions més llistes que mai al Camp de Tarragona, un total de 84. D’entre totes les poblacions destaca l’augment de vots d’Esquerra a la ciutat de Tarragona i Reus. Montblanc i Falset, revaliden les seves majories absolutes. Valls presenta també bons resultats en el repartiment d’escons a l’ajuntament. ERC guanya les alcaldies de forma directa en 35 municipis del Camp de Tarragona, això suposa un 40% de les llistes que concorrien al 26-M. D’aquestes alcaldies, 13 són noves i 22 revaliden.

La capital de la demarcació, amb Pau Ricomà com a candidat, ha sumat tres regidors més dels que ja tenia en el mandat 2015-2019, igualant, així el nombre de regidors de la primera força a la ciutat, el PSC.

Pel que fa a la resta de la comarca cal destacar la revalidació de la majoria absoluta de la Secuita; la victòria aclaparadora a Torredembarra i el triomf també a Altafulla i a la Pobla de Montornès; la nova alcaldia de Renau i l’entrada en consistoris com el de la Canonja, la Riera, Perafort i Puigdelfí, Roda de Berà, la Pobla de Mafumet, i Vespella de Gaià. Ha augmentat el nombre de regidors als ajuntaments de Salou i Vila-seca.

Reus ha aconseguit triplicar el nombre de regidories, amb Noemí Llauradó al capdavant, i passa de tenir 2 representants a 6, esdevenint així, la segona força.

D’altres municipis del Baix Camp, destaca la victòria d’Esquerra a Cambrils on Camí Mendoza ha guanyat les eleccions amb 6 escons. Els republicans tenen l’alcaldia a: Almoster, l’Arbolí, Botarell, Colldejou, Duesaigües, la Febró, Montbrió del Camp, Riudecanyes, Riudecols, Vilanova d’Escornalbou, Vilaplana i Vinyols i els Arcs. Ha pujat el nombre de representants a: Alforja, Castellvell, Maspujols i Riudoms.

La llista de Jordi Cartanyà, amb Compromís per Valls, suma 5 regidors. Les llistes republicanes han obtingut les alcaldies de: Bràfim, els Garidells, Mont-ral i Querol. Als municipis de Cabra del Camp, el Pla de Santa Maria, el Pont d’Armentera, Vallmoll i Vilabella, ERC ha aconseguit una major representació als consistoris respecte a l’anterior mandat.

D’altra banda, l’equip de Josep Andreu, cap de llista d’Agrupament Catalanista Montblanc, segueix amb la majoria absoluta que ja havia ostentat durant el mandat 2015-2019.

ERC presentava en aquesta comarca una dotzena de municipis i en la meitat ha estat el partit que ha rebut més vots. Aquests són: l’Espluga de Francolí, Blancafort, Rocafort de Queralt, Senan i Solivella. Esquerra entra als ajuntaments de Santa Coloma de Queralt i Sarral i puja representació a Vimbodí i Poblet.

Priorat

El Priorat ha estat la comarca on el color groc s’ha estès de forma més clara començant per la seva capital, Falset. Carles Brull, el cap de llista, ha aconseguit sumar un regidor més dels que ja tenia actualment en l’equip de govern.

Els altres nuclis de població del Priorat presenten també molt bons resultats per Esquerra ja que el partit ha estat el que ha rebut més suports en 11 dels 13 municipis on ERC ha presentat llista. Sobresurten les victòries d’Ulldemolins, Cornudella de Montsant i Cabacés. També ha estat la força més votada a: la Figuera, la Morera de Montsant, Poboleda, Gratallops, Torroja del Priorat, el Molar i la Vilella Baixa.

«La Federació Regional del Camp de Tarragona ha celebrat uns resultats històrics al Camp fruit de l’intens treball, l’esforç i la dedicació dels darrers anys per arribar a tots els racons del territori», apuntaven en un comunicat públic ahir.

tracking