Diari Més

ERC pacta formar govern amb Junts per Cambrils i NMC i deixa fora el PSC

Les tres formacions han avançat l’acord de mínims, però encara no han negociat les regidories que liderarà cada partit

ERC, Junts per Cambrils i Nou Moviment Ciutadà governaran el municipi durant els pròxims quatre anys.

El nou pacte de govern a Cambrils deixa fora el PSCOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Esquerra Republicana a Cambrils, liderat per l’alcaldessa en funcions Camí Mendoza, ha pactat amb Junts per Cambrils la seva continuïtat a l’executiu local i l’entrada d’un nou soci de govern, Nou Moviment Ciutadà per Cambrils, el partit municipalista encapçalat per Oliver Klein. Ha quedat fora el PSC, un dels dos socis de govern amb què Camí Mendoza ha governat en el darrer mandat. Les formacions han reconegut aquest matí que encara no han negociat les regidories que liderarà cada equip, però Oliver Klein ha avançat que el seu partit desitja una cartera que li permeti actuar des d’un àmbit de reactivació econòmica i sobre les infraestructures del municipi.

«Han concorregut a les eleccions més partits que mai. Tot i això, hem aconseguit dos regidors més. Cambrils ha dit de forma clara que vol que governi ERC», ha dit Camí Mendoza.

La suma de dos nous regidors a ERC, que passa de 4 a 6, ha de tenir també, segons Camí Mendoza, una lectura en clau de país. «És clar que ha afectat la política de país. Ens afecta a tots», ha apuntat l’alcaldessa, encara en funcions.

Mendoza ha declarat que la situació del país és diferent ara que quan es va rubricar el pacte a tres amb l’aleshores CiU i el PSC. «El primer contacte ha estat amb els partits amb què ens sentíem més còmodes», ha dit al respecte.

Per la seva banda, Lluís Abella, considera que l’aliança és bona per Cambrils i destacava les coincidències en els projectes que es consideren necessaris per al municipi.

Finalment, Oliver Klein (NMC), reivindicava la seva formació com l’única de caràcter «municipalista» que hi ha a l’Ajuntament i el seu deure de «garantir un govern estable per Cambrils». «No ens definim, l’única bandera per a nosaltres és la de Cambrils. Un partit com el nostre no pot continuar a l’oposició, volem ser avaluats. Podrem desenvolupar la nostra tasca per un Cambrils millor», ha dit Klein.

Les darreres eleccions municipals han situat ERC com a primera força amb sis regidors, mentre que en els anteriors comicis, la llista de Mendoza va guanyar en vots però va empatar els quatre regidors amb CiU i NMC.

El PSC, que ha estat governant en l’anterior mandat amb tres regidors, n’ha sumat un i s’ha situat com a tercera força en nombre de suports per darrere de Ciutadans. Ambdós partits, però, han aconseguit quatre edils.

Junts per Cambrils i NMC han perdut un regidor –han passat de quatre a tres–, i el PP, tindrà només un edil al plenari.

Preocupació al PSC

El PSC de Cambrils ha mostrat la seva «preocupació pel futur» de la ciutat ja que veuen queERC, Junts per Cambrils i el Nou Moviment Ciutadà «posaran el país per davant del municipi».

Els socialistes consideren que el pacte que han anunciat avui «donarà estabilitat al govern però restarà possibilitat de marcar el rumb que necessita Cambrils», han expressat en un comunicat.

La seva preocupació va més enllà ja que temen que l'ajuntament «posi per davant les banderes per damunt de la neutralitat institucional».

El PSC de Cambrils en les darreres hores han parlat amb d'altres formacions amb representació al consistori per tal de poder formar una alternativa sòlida que al final ha quedat en res pel pacte anunciat avui.

A partir d’ara, la formació assegura que farà «una oposició responsable, neta i constructiva amb ànim de fiscalitzar l’acció de govern i vetllar pels interessos de Cambrils».

tracking