Diari Més

El Ministeri de l'Interior ratifica que ERC ha estat la força més votada a la demarcació

L'ens ha explicat que hi ha hagut errors puntuals de l'empresa del bolcat de les dades, per la qual cosa li donava la victòria de Primàries a Tarragona

El web del Ministeri ja ha solucionat l'error, per la qual cosa ERC ja apareix com la força més votada.

El Ministeri de l'Interior ratifica que ERC ha estat la força més votada a la demarcacióMinisteri Interior

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ministeri de l'Interior ha reconegut que l'empresa contractada per concurs públic per al bolcat de dades provisionals de les eleccions del 26-M, SCYTL, va cometre errors puntuals.Amb tot, puntualitza que el recompte no és oficial fins que aquest dimecres es faci l'escrutini general i dijous es proclamin els càrrecs electes al BOE.

Un dels llocs on hi ha hagut errors ha estat a la demarcació deTarragona on el partit que apareixia en el web i en l'aplicació dels resultats com a més votat a les municipals era Primàries -amb un 26% dels vots-, un error que, segons el Ministeri, ja s'ha esmenat i substituït per ERC. A Primàries li corresponia un percentatge de vot del 0,32%.

Amb l'error solventat, ERC-AM quedaria en primera posició amb 94.690 vots i li correspondrien 565 escons. Com a segona força es quedariaJunts amb 67.832 vots i 490 escons, mentre que elPSC-CP hauria aconseguit 65.910 vots que suposarien 242 escons. La formació Primàries, que havia vist augmentat els seus vots per error, s'ha quedat amb 1.159 vots i 4 escons, fet que suposaria unpercentatge de vot del 0,32%.

El Ministeri de l'Interior ha precisat que aquests resultats provisionals permeten no haver d'esperar els tres dies que hi ha per proclamar els resultats definitius i argumenta que es fan en base a les dades que es recullen a les meses. Quan s'acaba la jornada el president, vocals i apoderats fan una acta i la signen. Finalment, es destrueixen els vots. Amb aquestes dades es fan tres actes que s'envien per triplicat i signades a les juntes electorals provincials, que són les que fan el recompte general com fixa la Loreg.

No obstant això, la CUP també ha denunciat que va obtenir 55.567 vots més a Catalunya dels que apareixien en el mateix web, una circumstància que, segons el partit, els atribuiria 337 regidors i no 335, com s'indicava inicialment. La xifra ascendeix a un total de 377 si s'hi suma el País Valencià i les Illes Balears.

tracking