Diari Més

Ciutadans prova una alternativa de govern davant del triomf de Pere Segura

Més de 30 anys després d’entrar a governar, els hereus de l’antiga CiU veuen perillar la majoria

Pere segura, líder de Vila-seca Segura (Junts), provarà d'encapçalar el nou govern després d'assolir 8 regidors.

Ciutadans prova una alternativa de govern davant del triomf de Pere SeguraGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Va ser el 1983 quan Joan Maria Pujals va prendre possessió del càrrec d’alcalde de Vila-seca i el 1995 va prendre el relleu Josep Poblet. Anunciada la retirada de Poblet, a benefici de Pere Segura, Vila-seca afronta el seu mandat més complex dels darrers anys. Vila-seca Segura (Junts), amb 8 regidors, en perd 3 respecte als comicis de fa quatre anys a causa d’uns 500 vots menys. Pere Segura, cap de llista de la formació hereva de l’antiga Convergència, es mostra caut respecte a futurs pactes que li donin estabilitat al nou govern. Per la seva banda, Joan Anton Ramírez (Ciutadans), es veu legitimat per provar de construir una alternativa de govern.

Segura assenyalava l’endemà de les eleccions que «estem molt contents, sobretot veient el resultat generalitzat, és un fet insòlit haver guanyat a totes les meses de totes les zones». Segons Segura, això és «reflex de la confiança» dels vila-secans respecte a la seva gestió. En política local des de fa quatre anys –quatre mesos des que és candidat–, Segura es mostra determinat a continuar el llegat de Josep Poblet, també pel que fa al debat sobiranista. «Vinc a fer una ciutat per a tothom», deia, «tot i presentar-nos amb Junts tenim autonomia pròpia, som una candidatura diversa i plural». En aquest sentit, no descartava cap dels grups del plenari per arribar a sumar-hi. «Soc una persona de diàleg i m’agrada escoltar tothom», concloïa.

Per la seva banda, el cap de llista de Ciutadans, Joan Anton Ramírez, es mostrava «content i satisfet» per haver sumat 600 vots i 2 regidors més. Amb 5 representants de 21, Ramírez consideren que «és encara massa aviat per parlar de pactes», però apuntava que «no descartarem formar una alternativa de govern» després de més de trenta anys de govern monocolor. En relació a les possibilitats per posar-se d’acord amb Pere Segura, qui no posava barreres als partits antiindependentistes com Ciutadans, Ramírez va valorar que «no compartim la seva manera de gestió» i, en aquest sentit, no veien viable pactar amb Vila-seca Segura.

El plenari del nou mandat estarà format, a banda dels dos grups principals, per 3 regidors de Vila-seca en Comú, 3 de Decidim Vila-seca (ERC) –que en sumen un més cadascun respecte al 2015– i 2 del PSC. Qui es va quedar fora va ser el Partit Popular, que va veure com li marxaven gairebé 200 vots i 1 regidor. Tampoc no van poder entrar Tots per Vila-seca i Tercera edat en acció. Amb aquesta composició del plenari, ara tant Pere Segura (Junts) com Joan Anton Ramírez (Ciutadans) hauran de veure com conformar el nou govern municipal.

tracking