Diari Més

Turisme

Riudoms posa en marxa una ruta turística sobre Gaudí

Els 12 panells informatius expliquen els orígens riudomencs de l’arquitecte i como la zona el va inspirà en la seva obra

Un dels panells de la Ruta Gaudí Riudoms al carrer del Beat Bonaventura Gran.

Riudoms posa en marxa una ruta turística sobre GaudíCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Riudoms ha finalitzat la col·locació dels 12 panells de la «Ruta Gaudí Riudoms» situats en diferents espais del nucli antic del poble. Aquestavol convertir-se en el punt de partida per conèixer els orígens de la vida i obra de l’arquitecte Antoni Gaudí i Cornet.

Els 12 panells de la ruta endinsaran el visitant en els

elements de l’entorn natural i de la infància de Gaudí que van inspirar la seva obra. Al mateix temps, la ruta també explica l’arribada de la família Gaudí a Riudoms al finals del segle XVII i recorre les generacions fins al naixement de Gaudí al Mas de la Calderera.

L’itinerari de la ruta recorre els principals carrers del centre històric de Riudoms. Inicia el seu recorregut a la plaça de l’Arbre, un homenatge a Gaudí de l’arquitecte japonès Hiroya Tanaka. A continuació, la ruta fa una parada davant de la Casa Pairal i de l’Epicentre Gaudí, i continua fins a la Casa dels Nebot. Seguidament, enfila el carrer Major, el carrer de les Galanes i el carrer Sant Jaume, per acabar a la plaça de l’Església.

tracking