Diari Més

Societat

Els voluntaris de ”la Caixa” celebren una jornada lúdica i solidaria al Monestir de Poblet

El Dia del Voluntari de ”la Caixa” 2019 està dedicat a l’impuls de tallers lúdics, artístics, culturals i mediambientals

Imatge d'arxiu de la jornada d'avui a Barcelona.

Els voluntaris de ”la Caixa” celebren una jornada lúdica i solidaria al Monestir de PobletCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els voluntaris de ”la Caixa” han organitzat el Dia del Voluntari de ”la Caixa”, una jornada lúdica solidària per a més de 5.000 nens i nenes en situació de vulnerabilitat. Al voltant de 1.000 voluntaris de ”la Caixa” han fet possible aquesta jornada, que s’ha celebrat a 41 ciutats de tot l’Estat.

A la província de Tarragona, 25 nens i nenes en risc d’exclusió, procedents de les entitats socials Creu Roja Joventut, el CRAE Lo Carrilet i CAEP La Mercè de Tortosa, han participat en el Dia del Voluntari al Monestir de Poblet, on han gaudit d’una jornada plena d’activitats lúdiques, amb jocs d’orientació i gimcanes. 40 voluntaris de ”la Caixa” de Tarragona i de Terres de l’Ebre han fet possible aquesta jornada i donaran suport a les tasques de neteja per la conservació de l’espai natural. Per acabar hi ha gaut una visita al monestir i un sopar de germanor per celebrar el final del dia tots plegats.

El president de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Isidre Fainé, ha assenyalat que: «A més de contribuir a causes solidàries, els voluntaris de ”la Caixa” ens recorden que és possible un món millor, on els uns s’ajuden els altres de manera desinteressada. Amb la seva dedicació, ens ofereixen l’esperança que en els moments més vulnerables sempre hi ha algú que ens dona la mà».

Els 5.000 nens i nenes que han participat en total en la jornada han arribat procedents de 172 entitats socials que treballen amb infància en risc d’exclusió a tot el territori. Tots ells formen part del 28,3 % de menors espanyols (2,2 milions) que es troben en risc de pobresa o exclusió social, segons la taxa AROPE, l’indicador europeu que mesura el risc de pobresa i exclusió social.

A Catalunya, 170 voluntaris de ”la Caixa” han organitzat el Dia del Voluntari a cinc ciutats de les quatre províncies catalanes, en què han participat més de 1.100 nens i nenes en risc d’exclusió.

Amb aquesta iniciativa, els menors que en el seu dia a dia han de conviure amb diferents dificultats han tingut l’oportunitat de submergir-se en noves realitats que els han aportat il·lusió i els han presentat noves formes d’enriquir-se tant en l’àmbit personal com en el social i cultural.

Els voluntaris han centrat els seus esforços a convertir la vuitena edició del Dia del Voluntari de ”la Caixa” en una gran festa de creativitat, diversió i il·lusió, amb tallers de manualitats, jocs educatius i esportius, un concurs de dibuix i globus 100 % biodegradables i fets amb làtex procedent de la sàvia d’arbre. A la majoria de les províncies que s’han sumat a la celebració d’aquesta jornada, s’han desenvolupat activitats artístiques, esportives i en paratges naturals per estimular el seu potencial.

Fotografia de família de la jornada celebrada a Barcelona.

Els voluntaris de ”la Caixa” celebren una jornada lúdica i solidaria al Monestir de PobletCedida

tracking