Diari Més

Protecció Civil de la Canonja ja està connectada a la xarxa de comunicacions d'emergències RESCAT

Els voluntaris van rebre formació sobre l’ús de les emissores que se’ls han entregat

Les emissores van ser entregades ahir a l'alcalde de la Canonja, Roc Muñoz, i als voluntaris de Protecció Civil del municipi.

Protecció Civil de la Canonja ja està connectada a la xarxa de comunicacions d'emergències RESCATAjuntament de la Canonja

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els voluntaris de Protecció Civil de la Canonja ja disposen de les emissores RESCAT, les quals milloraran la comunicació i coordinació entre els organismes d’emergències. Tècnics de Protecció Civil de la Generalitat van lliurar, ahir dijous, les emissores de la xarxa de radiocomunicacions d’emergències RESCAT a l’Ajuntament de la Canonja, concretament al seu alcalde, Roc Muñoz i als membres voluntaris.

Amb l’entrega de les emissores es posa en valor la tasca del voluntariat, sobretot quant a la seva participació en serveis preventius en actes en què es preveu una gran concurrència de persones, així com en situacions d’emergència que afectin el seu municipi i en les quals estiguin desenvolupant tasques de suport a l’ajuntament.

Les emissores estan configurades per poder contactar directament amb el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) de Protecció Civil de la Generalitat en cas de necessitat. La connexió directa del voluntariat de protecció civil amb el CECAT facilitarà la coordinació i alhora garanteix les comunicacions en cas de caiguda de les telecomunicacions ordinàries -telefòniques i connexió internet-.

Personal del Servei Logístic i Operativa Territorial del Departament d’Interior i de la Xarxa RESCAT també han dut a terme un sessió de formació als voluntaris de protecció civil sobre l’ús de les emissores.

tracking