Salut

Les al·lèrgies es fan un lloc al Campionat Nacional de Futbol Mèdic de Salou

L’especialista Gaspar Dalmau ha fet una xerrada als participants de la competició

Un instant de la xerrada al

Les al·lèrgies es fan un lloc al Campionat Nacional de Futbol Mèdic de SalouCedida

L’especialista del Servei d’Al·lergologia de l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona, Gaspar Dalmau, ha ofert una xerrada científica emmarcada en la 27a edició del Campionat Nacional de Futbol Mèdic que se celebra, del 16 al 19 de maig, a Salou. L'especialista va aprofundir sobrel’al·lèrgia respiratòria en l’esportista, posant l’accent en la rinitis i l’asma, tot i que també va dedicar algun temps a l’anafilaxi per exercici.

El Campionat Nacional de Futbol Mèdic va néixer l’any 1994, però l’any 2002, a Vitòria, va néixer el format actual de competició. Aquest campionat de futbol per a metges se celebra cada any en una ciutat diferent d’Espanya. L’any passat es va fer a Santander i aquest any a Salou.

Els jugadors dels equips han de ser metges, excepte dos jugadors de camp, més el porter, que poden tenir altra professió sanitària. A més, a cada equip han d’haver, al menys, quatre jugadors majors de 35 anys. El campió del torneig té la possibilitat de tornar a jugar l’any següent.