Diari Més

La DOQ Priorat crea una nova classificació dels vins de la zona

La nova catalogació vol posar en valor la singularitat del territori

En la presentació

La DOQ Priorat crea una nova classificació dels vins de la zonaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La DOQ Priorat haimpulsat una nova catalogació dels vins elaborats als seus cellers sota la denominació «Els noms de la terra». Amb la nova classificació es volposar l’accent en tres valors: la transparència, la humilitat i la recuperació d’allò que un dia va ser. En l'acte, que s'ha celebrat a laCartoixa d’Escaladei, hanparticipat 55 professionals destacats del món del vi de tot el món.

«Aquest projecte posa en valor la singularitat d’un territori, la DOQ Priorat, destacant 459 paratges, a més de les vinyes singulars i velles» ha indicat Sal·lustià Àlvarez, president de la DOQ Priorat.

La nova catalogació està formada per:

  • Vi de la DOQ Priorat.Reflexa la personalitat vinícola genèrica i de la tipicitat de la DOQ Priorat.
  • Vi de Vila.Transmet la tipicitat privativa del mosaic paisatgístic d’una vila, la suma de la diversitat dels seus

paratges vitícoles.

  • Vi de Paratge.Mostra l’essència encara més pura, un caràcter lligat a l’orografia, a la geologia i a un microclima més delimitat.
  • Vinya Classificada. Neix d’una producció vitícola individual de virtuts excepcionals, que ha de ser embotellada a part.
  • Gran vinya classificada.Representa mostres molt escasses de talent natural i històric.
  • El Consell Regulador de la DOQ Priorat ha identificat totes les parcel·les vinícoles de la comarca amb l’objectiu de garantir l’origen del raïm procedent de cada vinya y de cada vi segons la classificació atorgada.

    Actualment, la DOQ Priorat compta amb poc més de 2.000 hectàrees de vinyes, cultivades per 532 viticultors i 109 cellers. El cultiu de la vinya i l’elaboració de vi és la principal activitat econòmica a les viles de la DOQ Priorat.

    tracking