Diari Més

Societat

Es registren 30 casos a Tarragona per LGTBI-fòbia durant el 2018

La demarcació és la segona de Catalunya segons l’Observatori Contra l’Homofòbia

Foto d'arxiu d'una hissada de la bandera LGTBI a la Casa Rull de Reus, al 2017.

Es registren 30 casos a Tarragona per LGTBI-fòbia durant el 2018Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 30 de Maig l’Observatori Contra L’Homofòbia (OCH) de Catalunya presentarà el seu informe anual sobre l’estat de l’LGTBI-fòbia –és a dir, els casos de discriminació o agressió contra lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals– durant l’any 2018. En l’informe s’hi especifica que Tarragona és la segona demarcació de Catalunya on s’hi han registrat més incidències, un 27% del total.

El president de l’OCH, Eugeni Rodríguez, explica que «l’Observatori ha registrat 113 incidències el 2018». «L’informe sobre l’Estat de l’LGTBI-fòbia serveix per a fer una radiografia sobre la discriminació al col·lectiu a Catalunya i representa un 10% de la realitat, aproximadament», afegeix. En relació a la província de Tarragona, «l’informe revela que en projecció poblacional i territorial, Tarragona és la segona província catalana en la qual més incidències es registren des de l’OCH amb un 27% del total d’incidències registrades», diu Rodríguez. En la seva majoria, «les incidències registrades per l’OCH a Tarragona són insults o increpacions».

Tanmateix, i tenint en compte el context de les eleccions municipals, el president de l’Observatori ha volgut recordar que «les polítiques municipals LGTBI són molt imprescindibles per a sensibilitzar a la societat en l’àmbit local». En aquest sentit, va instar públicament als partits a comprometre’s amb els drets i llibertats del col·lectiu en el proper mandat i li va recordar al govern local de Tarragona que «la moció de Gènere Lliure sobre la defensa i drets de les persones transgènere i intersexuals per a habilitar WC públics a l’Ajuntament i locals municipals sense etiquetes segueix sense haver-se fet efectiva més d’un any després de la seva aprovació». Precisament Gènere Lliure organitza una concentració contra l’LGTBI-fòbia a les 19 hores a la plaça de la Font de Tarragona. Per part de l’Ajuntament, es té previst que alumnes de l’escola d’oficis pintaran un banc públic de la plaça Imperial Tàrraco amb els colors de la bandera de l’arc de Sant Martí. A les 13 hores, a les escales de l’Ajuntament, es durà a terme l’hissada de la bandera i es llegirà el manifest. La mateixa lectura del manifest també es farà al passadís del Teatre Auditori de Salou. Per la seva banda, l’Ajuntament de Reus farà l’hissada de bandera al balcó de l’Ajuntament a les 9 hores, a instàncies del col·lectiu H2O. A les 18.30 hores s’inaugurarà l’exposició Facetas al Casal de les Dones de Reus.

Avui, dia mundial contra l’LGBTI-fòbia, es commemora la sortida de l’homosexualitat l’any 1990 del llistat de malalties de l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

tracking