Diari Més

Patrimoni

El Pla de Santa Maria comença l'inventari dels centenars de construccions de pedra seca del terme

El primer volum, elaborat per les arquitectes Montse Oliva i Rosa Arnavat, recull 152 construccions de la Ruta de la Capona

Algunes de les imatges que s'inclouen a la guia de les construccions de pedra seca del Pla de santa MAria.

El Pla de Santa Maria comença l'inventari dels centenars de construccions de pedra seca del termeCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament del Pla de Santa Maria ha publicat a Internet el primer volum de l’Inventari de Construccions de Pedra Seca del municipi, una guia elaborada per les arquitectes Montse Oliva i Rosa Arnavat i en la qual s’hi recullen 152 edificacions situades al voltant de la Ruta de la Capona.

L’inventari es pot descarregar de la pàgina elpladesantamaria.cat en format pdf. També es pot recollir en format CD a les oficines municipals. L’Ajuntament del Pla té previst donar continuïtat a l’inventari fins a cobrir totes les construccions del terme.

En conjunt, s’estima que al terme del Pla de Santa Maria n’hi ha entre 500 i 600, la majoria situades al sector més oriental, prop del terme d’Aiguamúrcia.

La comarca de l’Alt Camp és la segona de Catalunya amb més construccions de pedra seca registrades. Se n’han comptabilitzat 2.304, només per darrere del Bages on n’hi ha 3.804. Aquesta tècnica constructiva ha estat declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

L’ inventari de les barraques del Pla s’ha fet en el marc del projecte Col·labora x paisatge, en el qual hi participa el Consell Comarcal a través del Consorci Leader del Camp. L’impulsa Adrinoc, amb el suport de l’Observatori del Paisatge de Catalunya i l’Associació per la Pedra Seca i l’Arquitectura Tradicional.

tracking