Diari Més

Societat

Instal·len tres fanals solars amb tecnologia LED a Altafulla

Es tracta d'una prova prova pilot amb l’objectiu final de fer-ho extensiu a altres zones de la població

La inversió per aquests tres fanals ha estat de 1.422,53 euros.

Instal·len tres fanals solars amb tecnologia LED a AltafullaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament d’Altafulla ha estat instal·lat aquest matí tres fanals, que funcionen amb energia solar i dotats amb tecnologia LED, al pont d’accés a la urbanització de Brises del Mar. Concretament, s’ha col·locat una lluminària a l’entrada de l’accés i dues més, a banda i banda del pont.

Es tracta d'una prova prova pilot amb l’objectiu final de fer-ho extensiu a altres zones de la població. En aquest nucli també està previst que en els propers mesos es liciti el nou enllumenat públic, amb una inversió de 225.000 euros.

La tecnologia Solar line és la lluminària solar que funciona de forma autònoma al 100 %. Està dotada amb tecnologia LED d'alta potència que es conjuga amb un sistema que s'abasteix de la llum solar aconseguint un total estalvi energètic aprofitant-se d’una energia alternativa com el sol.

Una altra de les particularitats d’aquests fanals és que s’encenen de forma automàtica quan no detecten llum i redueixen el nivell d’il·luminació quan no detecten presència.

Les lluminàries integren panell fotovoltaic, bateries d'ió-liti d'alta capacitat, mòduls òptics LED i controlador de càrrega. També inclouen un sensor d'infrarojos per augmentar l'autonomia, en reduir el nivell d'il·luminació al 30 % quan no detecta presència. Aquest sistema fa que quan el sensor detecta presència, el nivell d’il·luminació s’eleva al 100 %.

Per tal d’aconseguir un millor rendiment, els tres fanals s’han instal·lat amb una inclinació fixa de la consola per a un major aprofitament de la llum solar. El temps mitjà de càrrega és de 6/8 hores, mentre que el temps de descàrrega és superior a les 20 hores. La inversió ha estat de 1.422,53 euros.

tracking