Diari Més

Salut

Cambrils ensenya com salvar vides en una situació d'emergència

El proper 20 de maig es farà un curs de Primers Auxilis i ús del Desfibril·lador al Casal Municipal

El

Cambrils ensenya com salvar vides en una situació d'emergènciaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Departament de Salut Pública de l’Ajuntament de Cambrils ha organitzat un curs de Primers Auxilis i ús del Desfibril·lador, amb l’objectiu de donar unes eines bàsiques a la ciutadania davant d’una situació d’emergència.

L'activitat formativa, que es troba dintre del marc del projecte Cambrils Ciutat Cardioprotegida,es portarà a terme el dilluns 20 de maig, de les 17 a 19h, a la Sala d’actes del Casal Municipal, situat al passeig de Sant Joan Baptista de la Salle, número 13. Aquesta formació és oberta a tota la ciutadania i de totes les edats, totalment gratuïta i va a càrrec de Creu Roja. Cal inscripció prèvia.

L’objectiu dels cursos és aprendre a fer suport vital bàsic amb l’ús d’un desfibril·lador extern automatitzat (DEA). El suport vital bàsic amb l’ús de desfibril·lador és la primera acció a fer en les víctimes amb aturada cardíaca. En el curs implantat es recreen diferent situacions que poden ser reals i que requereix coneixements i habilitats per poder actuar el més ràpid possible.

Les persones participants aprendran com reconèixer una persona inconscient, com realitzar compressions toràciques i respiracions de suport, utilitzar el desfibril·lador extern automatitzat de forma segura, col·locar en posició lateral de seguretat una víctima inconscient que respira i com actuar davant d’una víctima ennuegada.

El passat novembre es va ampliar la xarxa de desfibril·ladors automàtics (DEA) del municipi, que actualmente compta amb 19 aparells: 15 desfibril·ladors (DEA) instal·lats a llocs públics i4 aparells mòbils ubicats als vehicles de la policia local.

tracking