Diari Més

Pere Segura confia no haver de pactar per governar a Vila-seca

Aquest dilluns s’ha presentat el programa electoral de Vila-seca Segura

Pere Segura i diversos membres de la llista de Vila-seca Segura, aquest dilluns.

Pere Segura confia no haver de pactar per governar a Vila-secaDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Pere Segura Xatruch, cap de llista de Vila-seca Segura, la formació que fa quatre anys es va presentar com CiU i ara transformada en PDeCAT, ha assegurat aquest dilluns que confia revalidar la confiança que els vila-secans han depositat històricament en el seu partit i assolir una majoria que els permeti governar sense necessitat de pactes. Així ho explicava durant la presentació del programa electoral de la formació, una candidatura que aspira a donar el relleu definitiu al govern de Josep Poblet, alcalde del municipi des de l’any 1993.

Segura, actual tinent d’alcalde adjunt de l’Ajuntament de Vila-seca, va assegurar tenir «sensacions immillorables» sobre les eleccions del 26 de maig, i va manifestar la seva confiança que el programa de la formació, que ha titllat de «seriós, rigorós, solvent i creïble», els donarà la confiança dels votants.

El programa de Vila-seca segura, que l’aspirant a alcalde ha presentat acompanyat dels números dos i tres de la llista, Manuela Moya i Josep Toquero, està estructurat en vuit grans blocs que van des de la Governança i participació ciutadana fins a la Seguretat i protecció civil. Això no obstant, el candidat ha assenyalat que ell i el seu equip posaran l’accent en quatre aspectes clau: la cultura, els esports, la seguretat i l’acció social.

En l’àmbit cultural, Pere Segura proposa renovar la Biblioteca, que passaria a unes noves dependències i incorporaria un nou format més tecnològic. La creació d’una Casa de la Cultura i una Casa de la Festa són altres projectes de la formació. En paral·lel, durant el pròxim mandat Segura proposa el desenvolupament del futur Parc Cultural del Castell i el Celler com a epicentre cultural del municipi. El cor esportiu, apuntava Segura, serà el futur Estadi Municipal, que «està destinat a convertir-se en una autèntica ciutat esportiva». En l’àmbit de la seguretat, l’alcaldable preveu ampliar i millorar les dependències policials i potenciar la policia de proximitat entre altres mesures. En el pla de l’acció d’acció social, la formació aspira a recuperar la gestió integral dels serveis socials, i acabar amb el model actual, en què una part és gestionada pel Consell Comarcal. Pel que fa a l’habitatge, es promouran accions per ampliar la borsa d’habitatge social i d’habitatge jove.

La realització de nous pressupostos participatius, la revisió del model de Mercat Municipal o el disseny d’un nou Pla d’Ordenació Urbana Municipal (POUM), són altres propostes del programa electoral de Pere Segura, que busca revalidar les majories absolutes de Josep Poblet, que tanca la llista de la formació de manera simbòlica.

tracking