Diari Més

Successos

Intervenen 1.250 plantes de marihuana en una finca de Riudoms

Els Mossos d’Esquadra han detingut tres persones com a presumptes autores d’un delicte de salut pública i defraudació de fluid elèctric

Totes les plantacions estaven amagades en zones rurals de molt difícil accés.

Intervenen gairebé 4.000 plantes de marihuana a diversos pobles de la Ribera d'EbreMossos d'Esquadra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra han decomissat un total de 1.250 plantes de marihuana en una finca de Riudoms. Durant l’operació policial es van detenir tres persones com a presumptes autors dels delictes contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric. Es tracta de dos homes de 39 i 45 anys i una dona de 36, tots tres veïns de Reus i de nacionalitat espanyola. L’home i la dona de menys edat eren els responsables de la plantació indoor, mentre que el tercer detingut és una persona que treballava en aquesta finca.

La Unitat d’Investigació de Reus va iniciar les gestions a principis de maig, quan diversos ciutadans van alertar de moviments sospitosos en un habitatge de la zona del camí del Roquís, al terme municipal de Riudoms, els quals es van poder comprovar amb tasques de patrullatge. A més, a través de contactes dels agents amb la companyia elèctrica es va tenir coneixement que el domicili en qüestió no tenia contractat cap mena de subministrament i que tenia un consum de llum desmesurat. En concret, a l’informe s’exposa que el consum d’electricitat que es feia a la finca en qüestió en un dia equivaldria al que té durant tot un mes un habitatge de les mateixes característiques.

Agents de Mossos d’Esquadra i tècnics de la companyia elèctrica es van personar a la finca el passat divendres 10 de maig. En aquesta entrada es va poder confirmar que els propietaris de la finca no tenien contractat el servei d’electricitat i que estaven connectats a la xarxa elèctrica de forma il·legal a través d’un pal de llum. A més, els policies van notar una forta olor de marihuana.

En la inspecció de la finca, de dos pisos, es va trobar una gran plantació de marihuana de tipus indoor. Les plantes estaven repartides en diverses habitacions de la casa i entre totes sumaven un total de 1.250. A més, els responsables tenien muntada tota una infraestructura per tal de fer créixer el cultiu i amagar la plantació, amb elements com al·lògens, transformadors, aires condicionats o filtres per dissimular l’olor. Tant les plantes com el material per cometre l’activitat delictiva van quedar intervinguts.

Arran de la troballa es van detenir un total de tres persones. En primer lloc es va arrestar un treballador de la finca, de 45 anys i veí de Reus, el qual es trobava a l’habitatge en el moment d’arribar els Mossos d’Esquadra. Posteriorment es van detenir un home i una dona de 39 i 36 anys respectivament, tots dos veïns de Reus, com a presumptes responsables de la plantació. Tots tres van quedar detinguts com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública en el vessant de tràfic de drogues i per un delicte de defraudació de fluid elèctric.

Les detencions de les tres persones van quedar sense efecte després de declarar en seu policial a l’espera que siguin citats pel jutge.

tracking