Diari Més

Infraestructures

L'ACA licita un equip per acabar amb les males olors de l'EDAR de la Torre

Pretén donar solució a la problemàtica de queixes per males olors que es produeixen a les zones habitades properes

Porta d'entrada a l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals de Torredembarra.

L'ACA licita un equip per acabar amb les males olors de l'EDAR de la TorreMaps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb l’objectiu d’acabar amb els episodis de males olors i les queixes que aquestes provoquen a les zones habitades properes a l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals de Torredembarra (EDAR), l’ACA (Agència Catalana de l’Aigua) licita un nou equip de desodorització biològica per al pretractament i la reconversió de les dues actuals torres de desodorització química de la planta. L’ACA ha tret a subhasta aquest projecte per un import de 328.585 euros (IVA inclòs) i el termini de presentació d’ofertes finalitzarà el pròxim dia 7 de juny. Tot i la inversió realitzada en els darrers anys per a minimitzar les molèsties entre els veïns, les queixes continuen. Amb el nou equip es pretén acabar amb la problemàtica de forma definitiva.

L’Agència Catalana de l’Aigua reconeix que l’EDAR de Torredembarra presenta, des de fa anys, «problemes causats per la producció i emissió de compostos olorosos». «Aquests compostos són causa d’importants molèsties als veïns, riscos sobre la salut dels treballadors de la instal·lació i causa de l’escurçament de la vida de les instal·lacions i d’alts costos d’explotació i manteniment en relació amb altres instal·lacions que no tenen aquesta problemàtica», afegeix. D’acord amb el que indica la mateixa Agència Catalana de l’Aigua, el sistema de sanejament de Torredembarra és especialment sensible a la problemàtica a causa de l’aigua residual costanera, la gran extensió de la xarxa en alta amb diverses estacions de bombament i col·lectors d’impulsió on es donen «condicions de septicitat que s’agreugen amb l’estacionalitat i les elevades temperatures associades a la temperatura d’estiu». Els veïns, de fet, temen que el problema s’agreugi amb la temporada estival i, al gener, van promoure una recollida de signatures demanant mesures per acabar amb el problema.

La solució passa, segons l’ACA, per millorar el sistema de captació de l’aire que s’origina en cada una de les etapes de depuració i el seu tractament per via biològica amb la instal·lació d’un nou biofiltre percolador per al pretractament i la reconversió de dues de les torres químiques existents.

tracking