Diari Més

Medi Ambient

Impulsen la recuperació del bosc de ribera a l'entorn de la Granja dels Frares del Morell

El projecte pretén involucrar els veïns i és iniciativa de l’Ajuntament del Morell i l’Associació Aurora amb el suport de l’Agència Catalana de l’Aigua

L'actuació, iniciada el passat mes de març, té una durada prevista de nou mesos.

L'actuació, iniciada el passat mes de març, té una durada prevista de nou mesos.Ajuntament del Morell

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament del Morell i l’Associació Aurora s’han unit per impulsar un projecte de recuperació del bosc de ribera a l’entorn de la Granja dels Frares del municipi. La iniciativa neix amb l’objectiu d’impulsar la millora ambiental del riu Francolí al Morell, vol involucrar-hi els veïns i compta amb el suport de l’Agència Catalana de l’Aigua.

L’indret on es duu a terme l’actuació se situa entre la desembocadura del riu Glorieta, on es troba la Granja dels Frares, i el final del traçat d’una sèquia paral·lela al Francolí. En total són uns 490 metres lineals de riu, al seu marge dret. Els objectius principals del projecte són la millora i consolidació del bosc de ribera i la recuperació d’una sèquia paral·lela al riu.

La iniciativa contempla la retirada de la canya de la ribera del riu i fer el manteniment necessari per a evitar la seva reproducció. Així mateix, es realitzaran diverses plantacions per tal d’afavorir la consolidació del bosc de ribera que hi ha en aquest tram del riu Francolí. Una part d’aquestes plantacions tindrà lloc en el marc d’una plantada popular, adreçada principalment als morellencs però oberta a tota la ciutadania.

També s’impulsarà l’adequació d’una antiga sèquia —que segurament s’utilitzava de desguàs del molí de Santes Creus—, que va paral·lela al riu, com si fos un braç secundari. És una conducció de terra on no hi viuen peixos i, per tant, on els amfibis hi poden trobar un perfecte refugi per a reproduir-se.

L’actuació, iniciada el passat mes de març, té una durada prevista de nou mesos, durant els quals una brigada forestal del centre especial de treball de l’Associació Aurora, que integra laboralment persones amb problemes de salut mental, desbrossarà 7.400 metres quadrats de canyar, farà el posterior control del rebrot de la canya i plantarà 1.800 plantes, entre arbres i arbusts.

L’entitat també organitzarà, amb la col·laboració de l’Ajuntament del Morell, una jornada de voluntariat ambiental amb la finalitat d’implicar la ciutadania en la conservació d’aquest espai.

tracking