Diari Més

Successos

Extingit l'incendi forestal de Montferri

El foc ha cremat 16,3 hectàrees i es treballa amb la hipòtesi que ha estat intencionat

Els Bombers han donat per controlat l'incendi de Montferri a les 12.41h.

Controlat l'incendi de Montferri que ha cremat 15 hectàrees.Bombers de la Generalitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Bombers han donat per controlat l'incendi forestal de Montferri a les 12.41 hores. El foc va començar diumenge al vespre a la zona de La Cargola i ha cremat finalment 16,3 hectàrees, segons els Agents Rurals. La zona, majoritàriament de pic blanc i argelaga, ja va patir un incendi el 2009. El foc ja es va donar per estabilitzat poc abans de la mitjanit de diumenge. Durant la nit, el vent de mestral s'ha concentrat més en la zona del Baix Camp i no ha complicat les tasques d'extinció. Els efectius han pogut mantenir el perímetre estable. Després del relleu del matí, 14 dotacions terrestres continuen treballant. També s'ha utilitzat el suport aeri de dos avions de vigilància i atac, que ja s'han retirat. Un helicòpter bombarder està ajudant ara en les tasques d'extinció de punts calents.

El foc va provocar que es tallés preventivament la carretera T-204, però al voltant de dos quarts de tres de la matinada ja ha quedat reoberta. No ha calgut fer desallotjaments ni confinaments de nuclis urbans.

Els Agents Rurals investiguen les causes de l'incendi amb l'ajuda del gos Piris i la principal hipòtesi amb la que treballen és que aquest ha estat intencionat.

Cap a les 19 hores d'aquest dilluns, els efectius dels Bombers s'han retirat de la zona i demà al matí continuaran amb les tasques de revisió i supervisió superfície afectada. A partir de les 22 hores, els Bombers han donat per extingit el foc.

tracking