Diari Més

Salou aposta pel turisme familiar i deixa enrere les escenes del Saloufest

L’impacte, segons assegurava el sector de l’oci nocturn l’any 2016, s’enfilava als 5 milions d’euros

Un grup de turistes passeja per Salou.

turisme salouACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fa tres anys, la capital de la Costa Daurada va viure l’últim Saloufest després que l’organització decidís no fer-ne més edicions per la «pressió» institucional. Així, després de setze anys, Salou deixava enrere les imatges d'estudiants universitaris tombant disfressats i borratxos pels carrers i hotels del municipi. L’actual alcalde i candidat de Sumem per Salou, Pere Granados, recorda aquest esdeveniment -que combinava activitats esportives i oci nocturn- com «una anècdota». A més, creu que «ja està superat perquè mai no ha estat ni serà el nostre model».

Segons Granados, els empresaris també van veure que el Saloufest només generava «mala premsa» perquè «s'havia convertit en una concentració de mitjans de comunicació» a la recerca d’actes incívics i d'excentricitats. Tot i això, l’estada d’uns 10.000 joves britànics cada any garantia la recaptació de pubs i discoteques durant el període anterior i posterior als dies més forts de Santa Setmana. L’impacte, segons assegurava el sector de l’oci nocturn l’any 2016, s’enfilava als 5 milions d’euros.

La Setmana Santa a Salou i la Costa Daurada està marcada ara per l’oferta de turisme esportiu. Enguany, tornejos de futbol, futbol sala, bàsquet, balls de saló i un triatló, entre d’altres, han garantit la presència de centenars d’equips amb uns 20.000 esportistes nacionals i internacionals a la zona. Molts d’ells són infants i joves que, alhora, venen acompanyats de la família i multipliquen l’ocupació turística. «Podem donar-nos a conèixer com a destinació a nous clients potencials que, si no fos pels tornejos, potser no vindrien», apunta el portaveu de l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-la Pineda, Sergio Ibarbuen.

Salou va ser pionera en obtenir el certificat de turisme familiar l’any 2003 i també disposa del segell de turisme esportiu en les modalitats de futbol, vela lleugera i cicloturisme. Alhora, el municipi ha apostat per captar turisme sènior en àmbits com el golf. El principal objectiu és ajudar a desestacionalitzar la temporada amb una oferta que vagi més enllà de les platges i de la gran locomotora de la regió, PortAventura.

L'any 2018 es van fer més de 30 esdeveniments esportius a Salou, amb un global d’uns 250.000 visitants -una bona part dels quals eren públic del Rally Racc Catalunya-Costa Daurada-. El sector hoteler veu amb bons ulls l’aposta per aquest model. «Invertim cada any milions d’euros en renovar-nos per tal de captar un turisme de més qualitat, i celebrem el canvi que s’ha fet», confirma Ibarbuen.

El president de l’associació de comerciants Shopping Salou, Juli Vilaplana, assenyala que el Saloufest era una activitat «molt puntual» que, en conjunt, «anava bé a tots perquè incentivava l’activitat i les contractacions». Tot i això, admet que feia «més mal que bé a la imatge» i que generava «mala premsa només per una setmana». Els comerciants beneeixen l’aposta pel turisme familiar i esportiu. «Ens ajuda a posicionar Salou i possibilita que els comerços obrin més enllà de la temporada alta», conclou.

tracking