Diari Més

URV

Les escoles de Riudoms participaran en un estudi sobre l'obesitat infantil

Aquest estarà coordinar per la Unitat de Nutrició Humana de la URV

Imatge del CEIP Beat Bonaventura Gran

Les escoles de Riudoms participaran en un estudi sobre l'obesitat infantilÀgora-XTEC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les escoles de Riudoms, Beat Bonaventura Gran i Cavaller Arnau de Palomar, participaran en un estudi sobre les causes de l’obesitat infantil en el qual hi participa la Universitat Rovira i Virgili (URV), coordinat per Dra. Nancy Babio i el Prof. Jordi Salas Salvadó de la Unitat de Nutrició

Humana de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut.

L’estudi anomenat CORALS (acrònim de Childhood Obesity Risk Assesment Longitudinal Study) és el primer estudi de cohorts prospectiu multi-cèntric, que inclou nens de 3 a 6 anys amb recollida d'informació anual en què es pretén realitzar un seguiment durant una mitjana de 10 anys. L'objectiu principal de l’estudi és identificar els factors de risc d'obesitat infantil.

Aquest proporcionarà les dades necessàries per entendre i poder actuar sobre els determinants del greu problema de l'obesitat i sobrepès infantil. A més, gràcies al llarg període de temps del projecte proporcionarà informació sobre els estils de vida i hàbits alimentaris dels participants.

Els responsables de la URV es reuniran amb els pares dels alumnes de les escoles de Riudoms per explicar el projecte i inscriure els voluntaris. Aquestes es realitzaran el dia 13 i 15 de maig a l’Escola Beat Bonaventura i el 31 de maig a l’Escola Cavaller Arnau de Palomar.

En el projecte participaran els grups de recerca pertanyents a la xarxa CIBEROBN de les ciutats de Barcelona, Còrdova, Pamplona, Reus, Santiago de Compostel·la, València i Saragossa.

tracking