Diari Més

Laboral

Un possible cas de falsos autònoms a l'escola d'adults d'Altafulla

La Coordinadora Obrera Sindical ho ha denunciat als jutjats, mentre que el govern municipal assegura que fins ara no havia rebut cap queixa

Imatge de l'Escola d'Adults d'Altafulla.

Un possible cas de falsos autònoms a l'escola d'adults d'AltafullaAjuntament Altafulla

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Acció sindical informativa ahir a la tarda davant l’escola municipal d’adults a Altafulla. Treballadors denunciaven la situació de «vulneració de drets» de la plantilla en ser contractats com a «prestadors de serveis» i, per tant, en règim d’autònoms. Asseguren que els professors del centre «formen part integral de la plantilla i del projecte d’escola amb continuïtat d’anys», però que tanmateix, no tenen protecció de cap conveni, dret a baixa, atur, cotització, antiguitat, ni vacances. És a dir, una situació «d’indefensió total en cas d’acomiadament», destaca en un comunicat la Coordinadora Obrera Sindical.

És per aquest motiu que han denunciat el cas a la Inspecció de Treball i tant l’escola com l’Ajuntament han estat requerits per aportar la documentació. «Com és possible que una professora d’una escola, que treballa en un equip, en una estructura docent i amb un pla de centre sigui considerada com a prestadora de serveis autònoma?», es pregunten des del sindicat, que alhora destaquen que el govern local està liderat per qui fins fa dues setmanes era el diputat al Congrés d’En Comú Podem per la demarcació.

Es tracta, diuen, d’«un frau a la Seguretat Social» que es repeteix en altres àmbits dels serveis municipals d’altres ajuntaments, com és el cas d’escoles de música, escoles d’adults i escoles de bressol.

Sorpresa de l’Ajuntament

En conèixer la denúncia, l’Ajuntament d’Altafulla va emetre ahir un comunicat assegurant que «en cap cas s’ha rebut cap queixa ni a l’Ajuntament d’Altafulla ni al comitè d’empresa de cap persona o empresa que presta aquests serveis». Comparen la prestació del servei docent a l’escola d’adults amb d’altres contractats pel mateix Ajuntament i en el mateix règim jurídic en àmbits com la fusteria, la jardineria, el so, entre d’altres. És per aquest motiu que reconeixen el tipus de relació contractual i afirmen que «l’Ajuntament d’Altafulla acatarà la resolució que Inspecció de Treball i Seguretat Social de Catalunya en faci, com no podia ser d’altra manera». Destaquen, però, que aquesta decisió es pren perquè «les classes de l’escola d’adults van en funció de la demanda de matèries que sol·licita la ciutadania» i que «aquests mateixos presten a altres administracions i empreses privades». La documentació requerida pertany al període entre el gener de 2015 fins a l’actualitat, informen fonts municipals.

tracking