Diari Més

El govern de l'Albiol tornarà a intentar desencallar Villa Urrutia

Ho farà en el ple de demà, però el regidor cessat  Albert Pujol, diu que no tindrà el suport fins que no hi hagi un projecte

Porta d'entrada i camí d'accés a la finca de Villa Urrutia de l'Albiol.

El govern de l'Albiol tornarà a intentar desencallar Villa UrrutiaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern de l’Albiol, liderat per l’alcaldessa Lidia Guerrero (PDeCAT) convocarà demà, divendres, una comissió informativa prèvia al ple per tal d’intentar desencallar la situació per donar el vistiplau a l’ordenació urbanística del pla parcial de Villa Urrutia, una actuació prevista que va provocar, fa una setmana, l’expulsió del govern de dos regidors: Albert Pujol (PDeCAT) i Mario Cortés (PSC).

Segons l’executiu local, la comissió informativa pretén fer un exercici de transparència on l’arquitecte aclarirà els detalls de la modificació urbanística «es ratificarà la feina feta davant d’Urbanisme de la Generalitat i es donarà fe dels regidors que han estat presents en les múltiples trobades amb la propietat, tècnics i el departament en qüestió», segons recollia el comunicat fet públic ahir. Tot i les bones intencions de l’equip de govern, actualment en minoria després de l’expulsió dels dos edils, el cert és que difícilment obtindrà el suport necessari per fer-ho. El regidor Albert Pujol explicava ahir a Diari Més que «primer volem veure el projecte del qual s’hi vol fer i, després, si s’escau, decidir». El regidor recorda que els veïns de les Masies Catalanes tenen molt a dir sobre el futur d’aquest espai.

Sigui quin sigui el resultat del plenari de demà, el govern de l’Albiol recordava ahir que s’han reduït els 17.000 metres quadrats de sostre del pla parcial a 6.000 metres quadrats. «A més, s’exclou la construcció d’habitatges unifamiliars i es retallen els usos permesos, sobretot de restaurant». «Villa Urrutia podria esdevenir, en un futur pròxim, un centre docent, d’investigació, de turisme rural o bé, un centre per la gent gran, activitat amb què la propietat està fortament interessada», recollia el comunicat fet públic ahir per l’equip de govern.

D’altra banda, l’alcaldessa de l’Albiol atribueix a interessos estrictament electorals l’oposició a donar suport al projecte per part del portaveu de MES-Moviment d’Esquerres, Andreu Carrasco, i dels regidors destituïts. Guerrero considera impropi que en un municipi de 500 habitants «s’imposin els interessos electoralistes als interessos dels veïns i veïnes» i confia que s’entengui que «els temps han canviat i que ja no hi ha cabuda per succedanis d’extorsions ni amenaces, ni pactes secrets, ni comissions o gratificacions personals, que al final a qui afecten i perjudiquen és als mateixos veïns».

tracking