Diari Més

Laboral

CGT denuncia la manca de personal que pateix l'Hospital Pius de Valls

Asseguren que això repercuteix també al servei d'urgències «en l'assistència, en la sobrecàrrega dels professionals i en temps d'espera inadmissibles»

Imatge d'arxiu de l'Hospital Pius de Valls.

hospital pius de vallsPius Valls

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Secció Sindical de la CGT de l’Hospital Pius de Valls ha denunciat la manca depersonal que pateixen els seus centres. Asseguren que el col·lectiu d'auxiliars d'infermeria estan vivint «situacions extremes», ja que compten amb treballadorscontractats per hores i moments puntuals. En molst casos, el personal que realitza altres serveis han de cobrir aquestes mancances, deixant el seu torn descobert.Des des del sindicat critiquen que s'està fent una «planificació basada en la precarietat de contractació».

Segons CGT, aquesta no és una situació nova ja que la restructuració de la plantilla dels centres ja ho van denunciar al 2016. Des del sindicat alerten que «el temps i la sobrecàrrega acumulada estan evidenciant una realitat que la direcció es nega a reconèixer en el seu afany d'estalvi en contractació, arribant a la negligència».

Des de la secció sindical destaquen també la manca de personal mèdic al servei d'Urgències i asseguren «que en els

últims dies està posant en perill la seva continuïtat», fet que repercuteix en «l'assistència, en la sobrecàrrega dels professionals i amb temps d'esperainadmissibles».

També consideren que la política de contractació de l’Hospital Pius de Valls que «no fa atractiva la permanència de professionals mèdics d'urgències o altres especialitats» i no atrau nous professionals. La CGT denuncia «contractes precaris, guàrdies de 24 hores, condicionaments pèssims, entre d'altres». Per aquest motiu, creuen que la direcció del centre «té un greu problema que està obligada a solucionar».

No obstant això, són conscients que la manca de planificació per part del Ministeri de Sanitat alhora d'abordar els problemes d'accés a l'especialitat (MIR), que està limitat per un nombre de places insuficients a les necessitats reals que necessita la població, també afecten.

Segons pròpies dades del Ministeri de sanitat actualment hi ha 138.797 metges especialistes, un 14,4% menys que fa una

dècada, d'ells un 31% està adscrit a l'Atenció primària, el 55% en l'atenció especialitzada i el 14% adscrits a arèes de la medicina no reconegudes com a especialitats.

tracking