Diari Més

Societat

Veïns de Coma-ruga volen solucions pel conjunt de cases ocupades

Denuncien que l’illa de cases s’ha convertit en un cau de runes i en un focus d’inseguretat

Imatge del conjunt de cases abandonades i ocupades al carrer Mare Nostrum de Coma-ruga.

Veïns de Coma-ruga volen solucions pel conjunt de cases ocupadesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un grup de veïns de Coma-ruga (el Vendrell) ha denunciat públicament l’estat d’abandonament i la gran quantitat de runes que s’acumulen a l’illa de cases que van quedar abandonades amb la crisi i que ara resten ocupades al carrer Mare Nostrum, a tocar l’escola Pla de Mar i la llar d’infants El riuet. Els veïns i representants de l’AMPA de l’escola amenacen de convocar manifestacions si l’Ajuntament no pren cartes en l’assumpte.

«Les cases presenten una greu acumulació de runes i brutícia. Comencen a haver-hi rates. Hi ha la piscina comunitària d’aquesta illa de cases que havia de ser un complex de luxe tota plena de runes i deixalles. No es pot ni caminar i, si hi ha un incendi, pot haver-hi un problema més greu», ha explicat Ferran Jordà, un dels veïns de Coma-ruga que viu a la zona i que coneix la problemàtica. De fet, el passat 30 d’abril es va declarar un incendi en el segon pis d’una de les cases que, en principi, està deshabitada. «Quan van marxar tots els efectius d’emergències es va tornar a veure llum de mòbils dins del pis i, casualment, es va revifar el foc», diu el veí, qui sospita que l’incendi va ser provocat.

Els veïns denuncien que unes tanques d’obres barren el pas al tram del carrer que travessa l’illa de cases convertint la zona en la «terrassa particular» dels ocupes; unes tanques que, finalment ahir, algú va treure.

«El problema en si no és l’ocupació, sinó l’incivisme que se’n deriva. Estan enganxats a la xarxa de llum i d’aigua i s’hi veu tota mena d’activitats per la zona. L’escola ha hagut de posar una borrassa perquè els alumnes no vegin tot el que tenen al costat», explica el veí, qui assegura que tenen previst convocar una manifestació si l’Ajuntament no hi actua.

Segons asseguren els veïns, els residents de la zona sovint es queden sense llum, fet que atribueixen a què els ocupes estiguin enganxats a la xarxa de subministrament elèctric públic. Sospiten que la proximitat de l’estació de trens de Sant Vicenç de Calders és la porta d’entrada d’altres ocupes que troben llit fàcilment a l’illa de cases abandonada.

tracking