Diari Més

Platges

Comencen els treballs de dragatge de sorra a la platja de la Pineda

El Port reposarà 100.000 m3 , com fa cada any, per estabilitzar la zona i preparar-la per l’estiu

La gran draga absorbeix els metres cúbics necessaris del fons del mar i els porta fins a la platja.

Comencen els treballs de dragatge de sorra a la platja de la PinedaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Port de Tarragona va començar ahir els treballs de reposició de sorra a la platja de la Pineda (Vila-seca) que duraran entre deu i dotze dies. Aquesta tasca, que el Port de Tarragona du a terme cada any, dragarà fins a 100.000 metres cúbics de sorra del fons de mar i els abocarà a la superfície de la platja.

Els operaris van encetar ahir a la tarda les tasques de dragatge de sorra després de desplegar els grans tubs de succió a la part central de la platja de la Pineda. La sorra s’extrau del mar de la zona del Racó. La draga absorbeix els metres cúbics necessaris –són 100.000 metres cúbics cada any– i el vessa en una gran mànega que, mitjançant la succió, escampa la sorra a la platja que, finalment, s’acaba repartint arreu amb les màquines excavadores.

L’aportació de sorra per part de l’Autoritat Portuària de Tarragona és fruit de la declaració d’impacte ambiental per la perllongació del dic de Llevant del Port que obliga a reposar l’arena de forma permanent i evitar així –i també amb la construcció dels dics de contenció dels Prats i del Racó ja fets– l’erosió de la llarga platja de la Pineda.

Els treballs que es fan durant aquesta setmana i part de la següent no suposaran cap obstacle per a l’ús de la platja per part dels banyistes, ja que els grans tubs només ocupen la part central d’aquesta.

tracking