Diari Més

Villa Urrutia, el motiu de la discòrdia i del cessament de dos regidors a l'Albiol

La finca es ven per 2,5 milions d’euros i, segons l’anunci, té 10.000 metres quadrats de sostre on es podria construir un hotel

Entrada de la finca Villa Urrutia, que fa anys va albergar un restaurant i sala de banquets.

Villa Urrutia, el motiu de la discòrdia i del cessament de dos regidors a l'AlbiolOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El regidor Albert Pujol (PDeCAT), un dels dos edils destituïts per l’alcaldessa de l’Albiol, Lidia Guerrero, ha denunciat públicament que l’únic l’objectiu que hi ha darrere del canvi de planejament urbanístic de la finca de Villa Urrutia és la «pura especulació». La destitució d’aquest edil i la del socialista Mario Cortés es va produir la passada setmana per la seva negativa a donar suport a la modificació puntual de les normes subsidiàries del planejament municipal de l’Albiol pel que fa a la regulació de la denominada Zona Club de propietaris Villa Urrutia.

«Villa Urrutia, avui en un estat lamentable de conservació, va ser adquirida ara fa 16 anys per una coneguda empresa immobiliària que en va pagar en total 250.000 euros i que, amb el canvi de normes subsidiàries que vol, la té a la venda a la seva web per 2,5 milions d’euros», explica el regidor. Segons Pujol, no hi ha cap projecte previst. «Quan s’aprovi el canvi s’hi podrà, diuen, fer un hotel i restaurant. Cal recordar que ara és un equipament per a ús exclusiu dels propietaris de Masies Catalanes», diu el regidor.

L’anunci de venda de Villa Urrutia es troba al portal web www.serraexclusives.com. S’anuncia com a vil·la de luxe a l’Albiol i com a «joia modernista disponible». En la descripció de l’immoble s’explica que la parcel·la consta d’una vil·la, d’un restaurant, de piscina i església i que la casa senyorial compta amb 1.000 metres quadrats. «El restaurant es pot llogar per 3.800 euros al mes, hi ha 15.000 metres quadrats per edificar i 10.000 metres quadrats de sostre, on es podria fer un hotel», continua la fitxa de l’immoble.

El regidor sosté que no és cert que la Comissió d’Urbanisme estigui d’acord amb el canvi urbanístic que defensa l’alcaldessa. «Aquest organisme espera l’aprovació inicial de l’Ajuntament per dictaminar. Per acabar d’arrodonir, els cinc regidors que vam votar en contra, rebem amenaces de la propietat, denunciades a Mossos», explica el regidor. El regidor explica que l’alcaldessa ha dit que no s’aturarà fins a aprovar la modificació urbanística que l’edil afirma que és legal.

D’altra banda, Albert Pujol critica la gestió de l’alcaldessa de l’Albiol. «Els càrrecs no sempre senten bé i la nostra jove alcaldessa ha seguit una evolució cada cop més unilateral i autoritària. Hem perdut un bon tècnic municipal, un empleat ha marxat tan bon punt ha pogut, i ara l’alcaldessa ha convocat una plaça de secretari-interventor quan aquesta funció està satisfactòriament coberta actualment. Quin ha estat el pecat de tots ells? Discrepar de l’alcaldessa», diu el regidor.

Mentrestant, l’alcaldessa de l’Albiol, Lidia Guerrero i Martin, va comunicar divendres passat que estudia emprendre accions legals contra el regidor Albert Pujol Bajador per una publicació que hauria fet aquest en l’app de comunicació municipal el passat 1 de maig.

Segons l’alcaldessa, Pujol hauria penjat un escrit amb el títol Bandomovil amb «difamacions, injúries i calúmnies en contra seva», fets que segons el consistori tenen «una transcendència jurídica a considerar». L’escrit va aparèixer a l’aplicació municipal aquest dimecres, tot i estar el regidor cessat de les seves potestats i delegacions. Albert Pujol (PDeCAT) i el regidor Mario Cortés (PSC-CP) van ser destituïts de les seves funcions per la mateixa alcaldessa.

tracking