Diari Més

La Fira del Vi de Falset serveix unes 33.000 degustacions durant el cap de setmana

Diversos tastos organitzats arreu del Priorat pengen el cartell de complet

Desenes de persones davant diversos expositors de la 24a edició de la Fira del Vi de Falset.

Desenes de persones davant diversos expositors de la 24a edició de la Fira del Vi de Falset.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fira del Vi de Falset ha servit prop de 33.000 degustacions de vi entre divendres al vespre i diumenge. Els actes que s’han fet a Falset i en altres pobles del Priorat han estat un èxit absolut de visitants, segons l’organització, que xifra en unes 30.000 les persones que han assistit a algun dels actes de la mostra. L’alcalde i president de la comissió organitzadora, Jaume Domènech, ha explicat que dissabte va ser el dia amb més afluència i que es van servir unes 20.500 degustacions. Tot i això, la 24a edició no ha superat el rècord del 2017, amb 37.000 degustacions servides durant un cap de setmana de tres dies complets, coincidint amb el Primer de Maig.

Des de divendres al vespre, els tastos organitzats han penjat el cartell de complet a Falset, Porrera, Capçanes, Gratallops, Poboleda, Masroig, Torroja i Bellmunt, amb xifres d’entre 300 i un miler de participants. Igualment, prop d’unes 1.000 persones han participat en la quinzena de tastos gratuïts per a winelovers o amants del vi que s’han organitzat al recinte firal de Falset

L’organització destaca que el visitant de la fira correspon a un públic a qui interessa el món del vi i té un nivell de coneixement alt, procedent principalment de l’àrea de Barcelona i amb una presència cada cop més elevada de visitants estrangers, sobretot dels Estats Units, França i d’altres països europeus.

La Fira del Vi de Falset és un esdeveniment consolidat, que en aquesta 24a edició ha comptat finalment amb la participació de 83 cellers -una xifra rècord-. D'aquests, prop d’un 65% han estat de la DOQ Priorat i un 35% de la DO Montsant.

Entre els actes que la Fira ha potenciat en aquesta edició hi ha hagut els tastos per als amants del vi, adreçats als apassionats amateurs interessats en la cultura del vi. A l'espera que els cellers facin el seu balanç, l’organització creu que enguany s'han incrementat les vendes de vi respecte l'any anterior, més enllà de les degustacions.

Una noia, amb una copa a la mà, escoltant les explicacions del responsable d'un celler de la Fira del Vi de Falset en la seva 24a edició.

Una noia, amb una copa a la mà, escoltant les explicacions del responsable d'un celler de la Fira del Vi de Falset en la seva 24a edició.ACN

tracking