Diari Més

El regidor del PSC carrega contra l'alcaldessa de l'Albiol per l'expulsió

Mario Cortés assegura que «si discrepes mínimament d’ella, ets fulminat ‘ipso-facto’»

Imatge de l'Ajuntament de l'Albiol.

l'Ajuntament de l'AlbiolGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els regidors Mario Cortés (PSC-CP) i Albert Pujol (PDeCAT) expulsats per l’alcaldessa de l’Albiol, Lídia Guerrero (PDeCAT), del govern municipal han carregat durament contra la mateixa. La cessió dels dos edils s’ha produït per la seva negativa a donar suport a la modificació puntual de les normes subsidiàries del planejament municipal de l’Albiol pel que fa a la regulació de la denominada Zona Club de propietaris Villa Urrutia.

Per la seva banda, el regidor socialista a l’Ajuntament de l’Albiol, Mario Cortés, lamentava, a través d’un comunicat que «a l’actual Ajuntament de l’Albiol, si discrepes mínimament de les posicions de l’alcaldessa, ets fulminat ipso-facto del Govern municipal». «Aquesta actitud prepotent i que nega el diàleg és la que entre tots hauríem de deixar enrere a les eleccions d’aquest mes de maig», afegia.

Cortés ha reivindicat «un poble de tots i per a tots, sense exclusions, on les diferents opinions siguin un element d’estímul per arribar a consensos i no siguis expulsat de l’equip de Govern tan sols per demanar un debat seré sobre els efectes d’un canvi del planejament urbanístic abans de portar-ho al ple».

El regidor del PSC a l’Ajuntament de l’Albiol ha denunciat «que l’alcaldessa ens fa fora ara a corre-cuita, a menys d’un mes de les eleccions municipals, senzillament perquè hem demanat un debat ponderat sobre una modificació urbanística que se’ns planteja amb presses, justament al final del mandat».

Finalment, Mario Cortés ha reiterat el seu compromís de seguir treballant per l’Albiol i també de defensar el seu protagonisme i la seva importància en el conjunt de la comarca. «Si la candidatura de la que tinc l’honor de formar part obté major representació a les eleccions municipals mantindrem ferm el nostre compromís d’aconseguir que els diferents nuclis del municipi (tant el nucli del poble, com els masos, Masies Catalanes o Bonretorn) disposin d’uns paràmetres de qualitat de vida d’excel·lència», ha conclós.

ERC critica el pacte

La coalició Esquerra Republicana de Catalunya-Moviment d’Esquerres- Acord Municipal (ERC-MES-AM), que es torna a presentar a l’Albiol a les eleccions municipals, ha recordat que l’alcaldessa ha cessat un dels regidors que la va votar al juny del 2015 perquè assumís el càrrec, «malgrat que Andreu Carrasco havia guanyat en vots les Municipals de 2015». Segons assegura ERC: «Aquell pacte de govern CiU-PSC ha acabat com el rosari de l’aurora». ERC concorre a les eleccions amb la clara intenció de recuperar l’alcaldia que va tenir durant deu anys (2005-2015) amb al Andreu Carrasco al capdavant. Carrasco assegura que durant quatre anys, l’alcaldessa ha tingut una actitud autoritària amb l’oposició, però també deslleial amb els seus companys de govern. «La prova és que en el Ple municipal del mes de febrer l’alcaldessa i els dos regidors que ella acaba d’expulsar del govern es van llençar els plats pel cap, en públic», diu Carrasco.

Aprofitant la crisi en el si del govern, Andreu Carrasco s’ha presentat com «l’alternativa a la situació de desori i inestabilitat política de l’Ajuntament de l’Albiol». «Nosaltres pensem que tots els veïns han de participar en les decisions importants de l’Ajuntament, perquè tots som poble, vivim l’Albiol. Junts tornarem a fer del nostre poble i de les Masies Catalanes un espai on podrem viure tranquils», afegia el candidat republicà.

tracking