Diari Més

Empresa

El Grup BASF incrementa les seves vendes fins arribar als 16.200 MEUR

L'EBIT abans d'extraordinaris es va reduir en 549 milions d'euros degut a la menor contribució dels segments de Materials i Productes Químics

Aprovada l'ampliació de l'estació depuradora de BASF, que donarà servei a La Canonja

Aprovada l'ampliació de l'estació depuradora de BASF, que donarà servei a La CanonjaDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Grup BASF ha augmentat un 3% les seves vendes durant el primertrimestre de 2019 respecte l'any passat fins a arribar als16.200 milions d'euros, segons ha explicat el presidente de la Junta Directiva,Martin Brudermüller. El Grup ha presentat els seus resultats ala Junta General d'Accionistes al Centre de Congressos de Rosengarten de Mannheim, a Alemanya.

En comparació amb el primer trimestre de 2018, el resultat d'explotació (EBIT) abans d'extraordinaris es va reduir en 549 milions d'euros per a situar-se en 1.700 milions d'euros. «Segons l'esperat, aquesta reducció es deu principalment a unes contribucions considerablement inferiors dels segments de Materials i Productes Químics. En aquests segments s'havien obtingut uns marges excepcionalment elevats dels isocianatos i uns sòlids marges dels craqueadores durant el primer trimestre de l'any anterior», ha assenyalat Brudermüller.

L'EBIT abans d'extraordinaris també es va reduir considerablement en el segment Altres i en el segment de Nutrició i Cura, mentre que els guanys es van correspondre amb els nivells del primer trimestre de l'any anterior en el segment de Tecnologies de Superfície. Per contra, els guanys dels segments de Solucions Agrícoles i Solucions Industrials van registrar una millora considerable.

El creixement econòmic global durant el primer trimestre de 2019 es va veure influenciat per la situació geopolítica i els conflictes comercials, en particular entre els Estats Units i la Xina. Com a reflex de la confiança generalment moderada dels mercats, molts clients van adoptar una actitud passiva a l'espera de l'evolució dels esdeveniments. En conseqüència, el Grup BASF va sofrir un afebliment de la demanda de consumidors industrials clau, en particular en el sector de l'automoció.

Els preus es van reduir en un 2% respecte al primer trimestre de l'any anterior, una caiguda atribuïble principalment als negocis de isocianatos i de productes de craqueadors. L'augment de preus en els segments de Tecnologies de Superfícies, Solucions Agrícoles i Solucions Industrials només van aconseguir compensar parcialment el descens previst dels preus en els segments Materials i Productes Químics. Com a resultat de la cautela a l'hora de realitzar comandes mostrada pels consumidors, el volum de vendes del Grup BASF va descendir en un 4%. El creixement de les vendes es va veure impulsat principalment pels efectes de cartera en el segment de Solucions Agrícoles resultant de l'adquisició de negocis i actius significatius de Bayer a l'agost de 2018. Els efectes de divisa també van generar un impacte positiu en les vendes de tots els segments.

Amb un valor de 26 milions d'euros, els efectes extraordinaris d'EBIT van ser positius en termes globals durant el primer trimestre de 2019, en comparació amb una reducció de 18 milions d'euros en el mateix trimestre de l'any anterior. Els ingressos especials per desinversions en els segments de Solucions Agrícoles i Solucions Industrials van superar els costos d'integració, les despeses especials derivades de mesures de reestructuració i altres despeses.

tracking