Diari Més

Prades organitza la Jornada d'astronomia 'Apaga els llums i encén els estels' aquest dissabte

S’estrenarà un documental produït per astrofotògraf Carlos Uriarte

Prades organitza la Jornada d'astrologia 'Apaga els llums i encén els estels' aquest dissabte.

Prades organitza la Jornada d'astrologia 'Apaga els llums i encén els estels' aquest dissabte.Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El proper dissabte 4 de maig, l’associació Astroprades amb el suport de l’Ajuntament de Prades organitza la jornada Prades apaga els llums i encén els estels amb activitats obertes i gratuïtes per a tothom. Amb aquesta jornada es pretén posar en valor els excel·lents cels de Prades, en una nit molt fosca i sense Lluna com la del 4 de maig, i despertar consciències vers la protecció d’aquest valor natural.

La jornada començarà a dos quarts de vuit del vespre amb la conferència Protecció del medi natural nocturn i contaminació lumínica a càrrec de tècnics del Servei per a la Prevenció de la Contaminació Acústica i Lumínica de la Generalitat de Catalunya al Centre Cívic de Prades. A continuació diferents establiments oferiran propostes gastronòmiques vinculades amb l’astronomia i l’univers que ens envolta.

A dos quarts d’onze es farà el compte enrere per l’apagada de llums de tot el poble i hi haurà dos punts d’observació, a la Plaça Major i a la Plaça dels Arbres, on se situaran monitors astronòmics especialitzats que guiaran als visitants per gaudir d’observació en directe a través de telescopis automatitzats. Per altra banda, a la Plaça Major s’utilitzarà un telescopi amb l’última tecnologia per a projectar en pantalla gegant imatges de cel profund capturades en temps real des de la plaça i es realitzarà l’estrena del documental produït per l’astrofotògraf tarragoní Carlos Uriarte. Aquest mostrarà imatges espectaculars, capturades pel mateix fotògraf i per Astroprades, de tot l’entorn natural de les Muntanyes de Prades i el Montsant. Durant tota la nit es podrà realitzar un Rally Fotogràfic per tots els racons del poble i es donarà el tret de sortida del Concurs de Fotografia Nocturna de les Muntanyes de Prades i Serra de Montsant. Les imatges obtingudes pels aficionats a la fotografia podran ser presentades al concurs, que té com a data límit per a l’entrega de les imatges el 15 d’agost de 2019.

Es pot consultar més informació de la jornada a la web d’Astroprades i amb el hashtag #encenemelsestels i @astroprades a xarxes socials.

tracking