Diari Més

Ana Belen Rodríguez: de tancar la llista de Cs a liderar la de Vox Salou

La candidata de la formació d'ultradreta va formar part de la candidatura de Ciutadans el 21-D

Ana Belen Rodríguez Ros en una imatge del seu perfil a les xarxes socials.

Ana Belen Rodríguez Ros en una imatge del seu perfil a les xarxes socials.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cap de llista de Vox a Salou, Ana Belen Rodríguez Ros, té veritables opcions d'entrar com a regidora a l'Ajuntament si el votant d'aquest partit hi manté la fidelitat demostrada en les eleccions del 28 d'abril en els pròxims comicis municipals, quelcom poc habitual a la capital de la Costa Daurada, d'acord amb el comportament del vot demostrat en els darrers anys.

La candidata de la formació d'ultradreta ha format part de Ciutadans a Salou i, de fet, va tancar la candidatura dels taronges en les eleccions al Parlament de Catalunya del 21 de desembre de 2017. L'empresària de 45 anys, presidenta des de fa anys de l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer de Salou va fer visible el seu canvi de partit en els darrers comicis: va ocupar el número quatre en la llista de Tarragona de Vox el 28-A.

De tancar la llista dels taronges al Parlament el 2017, a encapçalar les de Vox al municipi aquest 2019, Ana Belen Rodríguez podria protagonitzar la sorpesa –ja no tan sorprenent– el pròxim 26 de maig.

La candidatura de Vox en les eleccions al Congrés del 28 d'abril ha estat la cinquena més votada al municipi de Salou. Amb 934 vots (8,94%), la formació d'ultradreta ha superat el PP (832 vots-7,96%), el partit que va rebre més suports en els comicis generals de 2016 a la capital de la Costa Daurada amb 1.884. El partit dels socialistes ha estat el partit més votat a la capital de la Costa Daurada i la nova correlació de forces respecte als comicis de 2016 ha relegat el Partit Popular a una sisena posició, amb 102 vots menys de diferència respecte a Vox.

Especialment significatiu és el nombre de vots dipositats per a la formació ultradretana, 934, 165 vots més que els aconseguits pel Partit Popular en les eleccions municipals de 2015 i que li van reportar els dos regidors al plenari. En cas que el votant de Vox a Salou mantingués la fidelitat demostrada el passat diumenge en les pròximes eleccions municipals, la irrupció al ple de Salou podria esdevenir una realitat i ho podria fer en detriment dels populars. El cert és, però, que l'electorat de Salou varia la seva intenció de vot en cada contesa electoral. La candidatura de CiU, encapçalada per l'actual alcalde independent, Pere Granados, va guanyar-ne les municipals de 2015. A les eleccions al Congrés de 2016, ho va fer el Partit Popular. En canvi, a les eleccions al Parlament, el vot salouenc es va decantar per Ciutadans i va deixar el PP en cinquena posició.

tracking