Diari Més

Reconeixement

Agricultura reconeix a tres professionals del Camp de Tarragona

Concretament, a dos pastissers un de Reus i un de Sant Pere i Sant Pau i a una xarcutera de Vimbodí

Imatge de l'interior de la Pastisseria Montserrat de Sant Pere i Sant Pau.

Agricultura atorga el Diploma de Mestre Artesà Alimentari a tres tarragoninsPastisseria Montserrat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya ha atorgat enguany el Diploma de Mestre Artesà Alimentari a un total de 36 persones, de les quals 20 són forners, 8 pastissers, 5 carnissers, cansaladers i xarcuters, dos xurrers, i un formatger; en reconeixement del mestratge excepcional amb el qual l'artesà exerceix el seu ofici, com publicava ahir el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

Entre els professional reconeguts hi ha la xarcutera Natàlia Rodríguez Andreu de Vimbodí; el pastisserCristobal Núñez Rodríguez de Reus; i el pastisserMarc Margalef Veciana de Tarragona. Aquest últim porta la Pastisseria Montserrat que es troba al Bloc de Sant Mateu de la plaça Catalunya de Sant Pere i Sant Pau.

El DARP atorga aquest Diploma a les persones artesanes alimentàries que siguin proposades per les entitats de representació i de defensa dels interessos professionals dels artesans o amb sol·licitud de les persones interessades. Aquest reconeixement s’atorga des de l’any 1987 i des d’aleshores s’ha lliurat més de 1.000 diplomes.

Es considera mestres artesans alimentaris aquells que compleixen uns determinats mèrits de creativitat i coneixements en el camp de l’artesania alimentària, han exercit com a artesans alimentaris durant un període mínim de 15 anys, i disposen del carnet d’artesà alimentari.

El reconeixement de l’artesania alimentària contribueix a fomentar els valors econòmics, culturals i socials d’aquesta activitat a Catalunya i a la preservació i la revaloració de les petites empreses familiars que elaboren productes agroalimentaris.

tracking