Diari Més

Salvador: «Hem tenyit Tarragona de groc, amb una victòria històrica»

La formació republicana celebra amb eufòria haver aconseguit més de 45.000 vots més que en les eleccions generals del 2016

Salvador, Castel i Ricomà celebren amb altres militants la històrica victòria d'ERC a Tarragona.

Salvador: «Hem tenyit Tarragona de groc, amb una victòria històrica»Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La seu d’Esquerra Republicana a Tarragona va celebrar amb eufòria la contundent victòria en les eleccions generals, la primera d’aquesta formació a la demarcació. ERC va aconseguir 45.925 vots més que en els comicis del 2016, arribant a la xifra dels 113.472, amb un percentatge del 27,24% del global. Ha estat la primera victòria dels republicans a la demarcació. El diputat Jordi Salvador, que repeteix en el càrrec, va manifestar que «hem tenyit de groc Tarragona». ERC portarà al Congrés en representació de la demarcació a Jordi Salvador i a Norma Pujol, i al Senat a Miquel Aubà, Laura Castel i Josep Rufà.

Després de brindar amb cava, Salvador va manifestar que «dedico aquesta gran victòria a la gent que tenim a la presó als nostres exiliats i als represaliats», i va afirmar que el resultat de les eleccions d’ahir «demostren que no es pot governar Espanya contra Catalunya». «Tarragona és d’esquerres, republicana i popular, va dir el reescollit diputat d’ERC, qui no va dubtar a dir que «el catalanisme està més viu que mai, les nostres idees són nobles i no caben en cap presó del món». Salvador també va dir que «a Catalunya l’extrema dreta ha fracassat, no té espai».

Sense citar-los, el líder republicà va enviar un missatge a Pedro Sánchez i al PSOE. «No han fet cap gest dirigit als nostres presos, no han volgut dialogar, hem guanyat i espero que prenguin nota», va dir, per afegir que «ERC és un instrument més d’una societat madura i l’única manera de sortir de la situació actual és votant».

La senadora Laura Castel va manifestar que «Catalunya ha donat una resposta clara a la societat espanyola i internacional i ha dit que és republicana». Hem eixamplat la base perquè la gent ho ha volgut així», va afegir. Castel va recordar que la política d’Esquerra Republicana «és de mà estesa al diàleg, i esperem que es vulgui dialogar». Les votacions d’ahir «són un missatge a la societat europea que, estic segura, sabrà llegir els resultats que han donat les urnes».

Entre les moltes persones que van passar ahir a la nit per la seu d’ERC a Tarragona hi era Pau Ricomà, candidat d’aquesta formació a les eleccions municipals del 26 de maig. «Aquesta victòria ens fa molta il·lusió i suposa una empenta», davant l’horitzó dels comicis que decidiran la composició del nou Ajuntament de Tarragona. «Està clar que en les pròximes eleccions les unes decidiran entre Ballesteros i jo». «El PSC ha rebut un vot útil ara, per canviar l’Estat, i nosaltres el tindrem per canviar la ciutat en les municipals».

Com va dir Jordi Salvador quan van començar a escrutar-se els primers vots, els afiliats d’ERC van recordar els polítics que estan a la presó i exiliats, i també a gent que no ha pogut viure mai una victòria tan contundents dels republicans com la d’ahir a la nit a Catalunya i a Tarragona. «Em venen al cap moltes persones», va dir un Salvador, qui es va mostrar molt emocionat. «Ballesteros, tremola, Ricomà és el que mola», «Hem guanyat al 155», «D’aquí a un mes, més» i «Visca la demarcació republicana de Tarragona» van ser algunes de les frases que es van escoltar a la seu que Esquerra té al barri de la Part Baixa.

tracking