Diari Més

Salou i Vila-seca, municipis catalans on Vox va obtenir més proporció de vots

Amb un 8,94% i un 8,42%, respectivament

Imatge d'una taula informativa de Vox a Salou.

Salou i Vila-seca, municipis catalans on Vox va obtenir més proporció de votsVos Salou

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un 8,94% dels electors del municipi de Salou van escollir la papereta de Vox en la cita electoral d'ahir diumenge, convertint així aquesta població en la localitat catalana on la formació d'extrema dreta va obtenir més proporció de vots.

Segons indiquen les dades oficials publicades pel Ministeri de l'Interior, 934 ciutadans de Salou es van decidir per Vox, cinquena força a la localitat, 122 i 139 vots més que els obtinguts pel PP i per JxCat, respectivament, en aquest municipi, on va arrasar el PSC (23,41%), seguit de Ciutadans (19,46%), ERC (15,92%) i els comuns (12,61%).

Vila-seca, també a Tarragona, és el segon municipi on el partit d'extrema dreta va obtenir més percentatge de vots, el 8,42% (922 vots), que el van situar en la cinquena posició.

És precisament Tarragona també la capital catalana de província on Vox va aconseguir un percentatge més alt de vots, un 6,32%, encara que l'únic escó guanyat per aquesta formació a Catalunya el va aconseguir a la demarcació de Barcelona.

A la capital de l'Aran, Vielha de Mitg Aran, a Lleida, Vox va comptabilitzar 182 paperetes, que suposen el 6,98% de suports, encara que el partit de Santiago Abascal va acabar sent la vuitena força en aquesta població, amb el vot molt fragmentat.

Al contrari d'allò que es podria pensar, en poblacions amb una alta taxa d'immigració el vot de suport a Vox va ser escàs. A Guissona (Lleida), on segons l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat) un 50,84% de la població és estrangera, la formació d'extrema dreta amb prou feines va obtenir l'1,33% dels vots.

A Lloret de Mar (Selva), on el 35% de la població és d'origen estranger, Vox va ser la vuitena força, amb el 4,92% dels vots, només dos dècimes menys que el PP (4,94%) però molt lluny dels que van obtenir el sisè i el cinquè millor resultat, JxCat (11,40%) i En Comú Podem (13,99%).

Aquest patró es repeteix a la majoria de municipis catalans amb una taxa d'immigració superior al 30%, com Salt, on el partit d'extrema dreta va treure el 4,79% del vot escrutat, Castelló d'Empúries (5,72%) o l'Escala (3,28%).

tracking